Apple propune un nou set de emoticoane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Apple propune un nou set de emoticoane

Pe măsură ce lumea emoji se străduiește să fie mai cuprinzătoare, Apple propune acum emojis care să reprezinte persoane cu diferite dizabilități.

Emoticoane noi Apple

Dacă vor fi aprobate de creatorii emoji Unicode Consortium, aceste noi emoticoane vor include un cățel-ghid, un aparat auditiv, persoane care utilizează baston, scaun cu rotile sau membre protetice, informează The Independent.

Propunerea Apple prevede: „Apple solicită adăugarea de emoji pentru a reprezenta mai bine persoanele cu dizabilități. În prezent, emoji oferă o gamă largă de opțiuni, dar poate să nu reprezinte experiențele celor cu dizabilități.”

Potrivit Apple, necesitatea acestor emoticoane provine din faptul că: „Una din șapte persoane din întreaga lume are o anumită formă de dizabilitate, fie că este vorba de o dizabilitate fizică care implică vedere, auz sau pierderea abilităților motorii fizice, sau o dizabilitate ascunsă, greu de distins.”

Cu toate acestea, compania tehnologică a punctat că noile emoticoane nu ar acoperi toate posibilele reprezentări ale dizabilităților, dar că ar fi „un punct de plecare inițial”.

Această categorie nouă de emoticoane cuprinde în total 13 reprezentări, iar pentru a se asigura că acestea sunt cât mai cuprinzătoare, Apple a colaborat cu diferite organizații: Consiliul American al Nevăzătorilor, Fundația Paralizie Cerebrală și Asociația Națională a Surzilor.

Dacă propunerea va fi aprobată, cel mai probabil, emoticoanelor vor fi disponibile în prima parte a anul 2019.

Ca răspuns la această inițiativă, Apple s-a bucurat de numeroase feedback-uri pozitive pe rețeaua de socializare Twitter!
Te-ar mai putea interesa: