Apple a deschis cea mai scumpă clădire de birouri din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Apple a deschis cea mai scumpă clădire de birouri din lume

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să lucrezi în cea mai scumpă clădire de birouri din lume? Cât de cool ar fi aceasta și cu ce dotări te-ar încânta? Apple se poate mândri cu faptul că, de curând, a deschis cea mai scumpă clădire de birouri din lume.

Aceasta se află în Cupertino, California, fiind denumită Apple Park sau „spaceship campus”. Hmm, la cum arată, această denumire i se potrivește de minune.

Potrivit World Economic Forum, construcția acestei clădiri inovative, realizate de Apple, a costat nici mai mult, nici mai puțin de 5 miliarde de dolari, și va găzdui 12.000 de angajați.

Clădirea este alimentată în totalitate cu energie regenerabilă. Panourile solare de pe acoperiș au capacitatea de a genera 17 megawați de electricitate. De asemenea, potrivit spuselor Apple, aceasta reprezintă cea mai mare clădire din lume ventilată natural. Astfel, timp de 9 luni pe an, această clădire de birouri nu necesită încălzire sau utilizarea aerului condiționat.

Pe lângă această construcție inovativă, zona în cauză dispune și de 9.000 de copaci, o luncă și un lac.

La construirea proiectului arhitectural pentru această clădire de birouri, a contribuit și Steve Jobs, înainte de moartea sa survenită în anul 2011. Sala principală îi poartă numele, aceasta având o capacitate de 1.000 de persoane.

Potrivit declarației reprezentanților gigantului Apple, spațiul este construit special pentru a stimula creativitatea angajaților, pentru a-i inspira. Conform sursei citate, cea mai scumpă clădire de birouri din lume a fost finalizată în această vară. Hmmm, nici nu vreau să mă gândesc cât de norocoși sunt angajații de acolo.

 
Te-ar mai putea interesa: