Apple – cel mai nou rival Netflix, HBO și Amazon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Apple – cel mai nou rival Netflix, HBO și Amazon

Apple se pregătește să-și facă intrarea în televiziune. Pentru început, compania va aloca un miliard de dolari pentru achiziție și producție.

Potrivit mashable.com, se pare că acești bani vor fi utilizați pentru realizarea a 10 show-uri diferite, în încercarea de a clasa Apple pe aceeași poziție cu Netflix, Amazon, HBO și alte asemenea companii care realizează producții video de înaltă calitate.

Unde vor fi difuzate aceste show-uri programate pentru producție, este încă incert, întrucât, așa cum știm, Apple nu dispune încă de un canal video de difuzare. Cele 2 producții marca Apple, realizate până în prezent (“Planet of the Apps” și “Carpool Karaoke”) sunt disponibile în Apple Music.

Singurul lucru care rămâne clar este că gigantul Apple își lărgește aria de funcționare, astfel că se va implica în crearea de conținut original. Apple încă obține cea mai mare parte a veniturilor sale din vânzările iPhone, însă aplicațiile disponibile pe dispozitivele sale încep de asemenea să fie din ce în ce mai profitabile.

De un succes care merită menționat se bucură și produsele Apple TV box, care transmit conținut video prin intermediul internetului. Acestea sunt preferate de numeroși utilizatori Apple, punând stăpânire pe livingul din numeroase locuințe.

E drept că Apple își face intrarea în televiziune dipunând de o sumă impresionantă, însă acel miliard de dolari reprezintă abia jumate din bugetul Netflix de anul trecut. Totodată, pentru anul ce urmează, Netflix dispune de un buget de 7 ori mai mare.

Dacă va face Apple față tuturor companiilor consacrate din acest domeniu și cât de bine se va descurca gigantul IT pe această nișă, rămâne de văzut.
Te-ar mai putea interesa: