Ai încetat să mai faci sport? Uite ce efecte negative poate avea acest lucru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ai încetat să mai faci sport? Uite ce efecte negative poate avea acest lucru

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, încetarea tuturor formelor de activitate fizică intensă poate determina un individ să dezvolte simptome depresive.

Julie Morgan, doctorand în cadrul universității menționate, ghidată de profesorul Bernhard Baune, a decis să investigheze modul în care o lipsă semnificativă de exerciții fizice poate afecta adulții activi, analizând rezultatele studiilor anterioare.

Potrivit The Independent, au fost evaluați 152 de adulți, dintre care 50 au fost femei. Fiecare dintre participanți a practicat sport anterior de cel puțin trei ori pe săptămână, timp de cel puțin trei luni, fiecare antrenament având o durată minimă de 30 de minute.

Impactul încetării practicării de sport asupra sănătății mintale a indivizilor a fost aproape imediat pentru unii. „În unele cazuri, încetarea practicării de sport a determinat o creștere semnificativă a simptomelor depresive după doar trei zile”, a declarat profesorul Bernhard Baune, autorul principal al studiului.

Alte studii au arătat că simptomele depresive au apărut la 1-2 săptămâni după încetarea practicării de sport, și aceasta fiind o perioadă destul de scurtă, potrivit cercetătorilor.

O bază amplă de dovezi clinice arată că exercițiile fizice practicate regulat pot reduce și trata depresia. Cu toate acestea, există o atenție limitată acordată efectelor încetării practicării sportului, din punct de vedere al simptomelor depresive.

Studiul a descoperit că participanții de sex feminin aveau mai multe șanse decât bărbații să manifeste simptome depresive.

De asemenea, cercetătorii au subliniat că sunt necesare cercetări suplimentare în acest domeniu pentru a oferi rezultate mai precise, deoarece eșantionul de participanți a fost destul de mic.
Te-ar mai putea interesa: