Adevăratul motiv pentru care ești atras de partenerul tău

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Adevăratul motiv pentru care ești atras de partenerul tău

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Northwestern, adevăratul motiv pentru care suntem atrași de proprii partneri, s-ar putea să depindă de durata de timp de care partenerii se cunosc, înainte de a se implica într-o relație amoroasă.

Rezultatele au arătat că acele cupluri care au început să se întâlnească la scurt timp după ce s-au cunoscut, au pus mai mult accent pe gradul de atractivitate fizică decât persoanele care au avut mai întâi o relație de prietenie – și asta nu este doar o coincidență. Atractivitatea fizică este un factor mai important pentru prima categorie de cupluri, în timp ce pentru persoanele care au fost mai întâi amici, acest aspect al atractivității este mai puțin relevant.

Potrivit realsimple.com, datele au fost colectate de la 167 cupluri – dintre care 100 erau căsătorite. Durata relației a variat de la trei luni la 53 de ani, lungimea medie fiind de opt ani și opt luni.

Persoanele din cupluri au fost rugate să vorbească despre modul în care s-au schimbat de-a lungul relației, iar codificatorii independenți au folosit o scală de la -3 la 3, pentru a indica gradul de atractivitate al fiecăruia dintre parteneri.

Rezultatele au susținut ipoteza cercetătorilor – cu cât persoanele se cunoașteau de mai mult timp, înainte de a deveni un cuplu, cu atât atractivitatea era un factor mai puțin important.

De asemenea, cercetătorii au subliniat că, pe măsură ce două persoane se cunosc mai mult și au șansa să se observe în diferite contexte, cu atât șansele de avea impresii unice, diferite de judecățile inițiale, sunt mai mari.

Totodată, nivelul de atractivitate nu a avut un efect asupra satisfacției relației – cuplurile din ambele categorii pot răsufla liniștite.:)
Te-ar mai putea interesa: