4-5 august: Festivalul Gellu Naum

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

4-5 august: Festivalul Gellu Naum

În perioada 4-5 august 2017, se desfășoară cea de-a doua ediție a Festivalului Gellu Naum. Acesta este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum”.

Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni poeți români contemporani, apropiați de Gellu Naum și de scrierile sale.

Pe curioși îi vor întâmpina numeroase surprize. Astfel, suntem așteptați la o Seară de jazz și poezie, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române, începând cu ora 19:30, și la o serie de Lecturi de poezie, sâmbătă 5 august, la Pensiunea Bujorul din Comana, începând cu ora 14:00, pentru a marca împlinirea a 102 de ani de la nașterea scriitorului Gellu Naum.

Vineri seara, suntem invitați să vizităm expoziția de bază a MNLR, vernisată în data de 21 martie 2017, în care vom descoperi o vitrină dedicată scriitorului Gellu Naum. Obiectele prezentate în cadrul expoziției au fost oferite în custodie de către Fundația „Gellu Naum”.

Gazdele celor două evenimente vor fi Simona Popescu și Sebastian Reichmann.

În cadrul acestora vor participa: Liviu Antonesei, Emil Brumaru, Romulus Bucur, Dan Coman, Ana Dragu, Robert G. Elekes, Paula Erizanu, Silviu Gongonea, Nora Iuga, Ștefan Manasia, Angela Marinescu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ioana Nicolaie, Cosmin Perța, Ion Pop, Marcel Tolcea, William Totok, Dorin Tudoran, Radu Vancu, Călin Vlasie, Elena Vlădăreanu, Anastasia Gavrilovici, Irina-Roxana Georgescu, Ana Maria Lupșacu, Adelina Pascale, George Ștefan, Andreea Teliban.

Prezentați de Magda Cârneci, Svetlana Cârstean, Robert G. Elekes, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Simona Popescu, Sebastian Reichmann.

Invitatul special din cadrul Festivalului Gellu Naum este Mircea Tiberian.

Accesul la eveniment este gratuit!
Te-ar mai putea interesa: