3 mituri sexiste despre creier, deconstruite

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

3 mituri sexiste despre creier, deconstruite

Cu toții știm că există unele mituri sexiste, care consideră că performanțele persoanelor în unele direcții depind de gen. Cât de adevărate sunt câteva dintre acestea, vom descoperi în cele ce urmează!

Mituri sexiste despre creier, care au fost deconstruite

Mitul 1: femeile sunt mai bune la multitasking! Greșit! Această idee s-a format pe baza faptului că partea dreaptă și cea stângă ale creierului mare sunt semnificativ mai conectate în cazul femeilor. Realitatea este că niciun creier nu se descurcă prea bine atunci când vine vorba de multitasking. Această concluzie a fost subliniată de numeroase cercetări. Astfel, într-un studiu realizat în acest sens, s-a descoperit că multitaskingul a redus performanța cu 77% în cazul bărbaților și cu 66% în rândul femeilor.

Mitul 2: femeile sunt mai puțin competitive și, prin urmare, mai bune atunci când vine vorba de lucrul în echipă! Fals! Teoria susține că femeile sunt mai puțin competitive din cauză că au mai mult estrogen și mai puțin testosteron decât bărbații. Pentru a verifica această idee, cercetătorii suedezi au analizat copiii în desfășurarea de activități tradiționale feminine și masculine. Rezultatele au arătat că, în ciuda varietății activităților la care au fost supuși, gradul de competitivitate a fost același, indiferent de gen.

Mitul 3: femeile au un grad mai crescut al inteligenței emoționale, comparativ cu bărbații, și se bucură de o intuiție mai bună. Cercetările desfășurate în acest sens au descoperit că sistemul implicat în procesarea emoțiilor este mai mare în creierul adult al unei femei. Totuși, un studiu desfășurat recent a descoperit că inteligența emoțională poate fi învățată de-a lungul timpului.

Deci, deși există unele mituri sexiste care atestă că există diferențe importante despre modul în care persoanele desfășoară unele sarcini, diferențele de gen sunt o explicație destul de săracă în acest sens.

Sursa: World Economic Forum

 
Te-ar mai putea interesa: