28 martie: La mulți ani, Lady Gaga!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

28 martie: La mulți ani, Lady Gaga!

Azi, 28 martie 2018, o excentrică și controversată artistă, însă și extrem de îndrăgită și apreciată, împlinește 32 de ani! Este vorba de Lady Gaga, așa că îi urăm și noi „La mulți ani sănătoși!”.

Lady Gaga s-a născut pe 28 martie 1986, fiind primul copil al cuplului italiano-american Joseph și Cynthia Germanotta (născută Bissett). Artista a fost născută și crescută la New York, cochetând cu muzica încă de mică. Astfel, la vârsta de 4 ani, aceasta a început să cânte la pian, urmând ca la vârsta de 13 ani să compună prima sa baladă.

Deși niciodată nu a renunțat la muzică, de-a lungul timpului cântăreața a trecut și prin perioade mai tumultoase, având și unele probleme cu drogurile și apariții în diferite spectacole de cabaret.

Pseudonimul „Gaga” se datorează producătorului Rob Fusari. Porecla a avut ca sursă de inspirație cântecul „Radio Ga Ga” al formației britanice Queen. De asemenea, Fusari a ajutat-o pe Lady Gaga să compună unele din primele sale cântece, comparând-o totodată, din punct de vedere al stilului vocal, cu Freddie Mercury.

Pe lângă vocea inconfundabilă, la identitatea artistei o contribuție semnificativă o are și stilul său vestimentar care, cu siguranță, nu poate trece neobservat. Ba mai mult, în anul 2009, artista era la un pas de a fi arestatǎ de polițiștii ruși deoarece era îmbrǎcatǎ nepotrivit pentru a umbla pe stradǎ. În acest sens, potrivit cinemagia.ro, artista a declarat: „Când scriu muzicǎ, mǎ gândesc la hainele pe care vreau sǎ le port pe scenǎ. Este important ca lucrurile să se îmbine unele cu altele: concerte artistice, hainele, arta. Pentru mine, toate acestea se împreuneazǎ si devin o poveste realǎ, care le va place fanilor. Vreau ca imaginația fanilor sǎ fie cǎt mai acaparată, încât ei sǎ-și doreascǎ sǎ guste bucǎțicǎ cu bucǎțicǎ din creația mea.”

Privind aniversarea sa, nu știm cât de mult va petrece artista în acest an, întrucât, în ultima perioadă s-a confruntat cu diferite probleme de sănătate. Astfel, la începutul lunii februarie a anului curent, din cauza unor dureri de spate, artista Lady Gaga a fost nevoită să anuleze numeroase concerte în Europa, care făceau parte din Joanne World Tour: Londra, Manchester, Zurich, Koln, Stockholm, Copenhaga, Paris, Berlin.
Te-ar mai putea interesa: