24 martie: Ora Pământului 2018 în România

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

24 martie: Ora Pământului 2018 în România

Pentru a zecea oară consecutiv în România, World Wide Fund for Nature(WWF) încurajează cetățeni și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30.

În plus, anul acesta, WWF ne provacă să nereconectăm cu natura (#connect2earth) pentru a proteja legătura strânsă pe care o avem cu acesta.

Specia umană este într-o relație de lungă durată cu Natura. Dar această relație a cam avut de suferit în ultima vreme. Și vina e mai mult a noastră, a oamenilor. Ora Pământului este prilejul ideal pentru un nou început, pentru a repara această relație.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Orașele care și-au anunțat deja participarea la această ediție a Earth Hour: Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Brașov, Brăila, Bistrița, București, Buzău, Constanța, Făgăraș, Drobeta Turnu Severin, Iași, Moinești, Oradea, Onești, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan.

Ora Pământului 2018 în București

WWF și Cercetașii Românei sting lumina în Palatul Universul. Alături de Bucuresti Swing Dance Society, Rockabella, Blue Noise și The Bat – We love IMPRO: https://www.facebook.com/events/537671006620268/

Adevăraţii VeloPrieteni România organizează o tură cu bicicletele. Punctul de întâlnire este “Rondul Bicicliștilor” din Parcul Izvor. La ora 20.30 începe tura, timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și retur la Izvor.: https://www.facebook.com/events/928659660632527/

În București și în toată țara vor avea loc evenimente organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi. Lista orașelor și coordonatorilor poate fi consultată aici: https://www.cantusmundi.com/ro/

Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile pe http://wwf.ro.

 
Te-ar mai putea interesa: