2-3 septembrie: La pas pe Calea Victoriei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

2-3 septembrie: La pas pe Calea Victoriei

În primul weekend din septembrie suntem invitați La pas pe Calea Victoriei. Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a treia ediție a acestui eveniment care își propune să readucă pe una dintre cele mai importante străzi din centrul orașului atmosfera Bucureștiului interbelic.

Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, Calea Victoriei va redeveni pietonală, cu un traseu special, pe parcursul căruia se vor desfășura activități celebre de odinioară, care animau faimoasa stradă în perioada în care Bucureștiului i se cuvenea titulatura de „micul Paris”.

Cu ce vom fi întâmpinați la evenimentul La pas pe Calea Victoriei

Animatori pe picioroange, portretiști și caricaturiști, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creație, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziție de fotografie, tradiționala „Bătaie cu flori”, alături de produse și preparate culinare diverse, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care bucureștenii le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală.

Pe lângă admirarea arhitecturii clădirilor de pe Calea Victoriei sau a savurării articolelor oferite de expozanți, odată cu plimbarea pe acest traseu, puteți vizita și numeroasele muzee amplasate în zonă, acestea dispunând de un program prelungit, pe durata evenimentului, după cum urmează:

  • Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10:00 – 21:00;
  • Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00;
  • Muzeul Național de Artă al României, în intervalul 9:00 – 21:00.

Programul evenimentului este următorul:

  • 2-3 septembrie: orele 10:00 – 21:00

Accesul la toate activitățile din cadrul evenimentului La pas pe Calea Victoriei este gratuit! Mai multe informații descoperiți pe www.creart.ro.
Te-ar mai putea interesa: