13-15 aprilie: Bucharest Fashion Film Festival 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

13-15 aprilie: Bucharest Fashion Film Festival 2018

În perioada 13-15 aprilie de desfășoară cea de-a doua ediție a Bucharest Film Festival 2018!

Bucharest Fashion Film Festival este primul festival din Romania care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, dezbateri si workshopuri. Combinând cele mai bune fashion films contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.

Program Festival

PROIECTII – Cinema Elvire Popesco, Bulevardul Dacia, 77

PANEL DISCUSSIONS – Point, Strada General Eremia Grigorescu, 10

OPENING PARTY – Apollo111, Strada Actor Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul

Vineri

 • 00 – We Margiela (r. MENNA LAURA MEIJER /documentar/ Olanda/ 2017/ 99’)
 • 00 – BFFF Opening Party

Sâmbătă

 • 00 – Panel Discussion: The Future of Fashion Film (EN)
 • 00 – Machines (r. RAHUL JAIN/ documentar/ Germania/ 2016/ 71’)
 • 00 – Competiție (selecția oficială de fashion films)
 • 00 – Antonio Lopez 1970: Sex Fashion and Disco (r. JAMES CRUMP /documentar/ USA/ 2017/ 95’)

Duminică

 • 00 – Panel Discussion: Dolls. On Women’s Representation in Media & Positive Body Image (RO)
 • 00 – Panel Discussion: The Business of Fashion (RO)
 • 00 – Competiție II (selecția oficială de fashion films)
 • 18 45 – The Color of Pomegranates (r. SERGEI PARAJANOV/ dramă/ Franța/ 1969/ 79’)
 • 30 – Closing Ceremony & WESTWOOD: Punk, Icon, Activist (r. LORNA TUCKER/ documentar/ USA/ 2018/ 83’ )

Detalii despre Festival

Filmul din deschidere, We Margiela (2017), este un documentar care spune povestea celebrei case de modă avant-garde și a designerului acesteia, Martin Margiela, recunoscut pentru discreția extremă și lipsa aparițiilor publice. Filmul schițează portretul maestrului deconstrucțiilor vestimentare, a proporțiilor răsturnate, a celui care a ocolit brandingul în favoarea unei etichete albe, prinsă in patru cusături, și care a inspirat numeroși designeri, de la Raf Simons la Demna Gvasalia.

– Ediția a doua aduce în formatul festivalului secțiunea de competiție internațională, în cadrul căreia vor fi proiectate fashion films din toate colturile lumii. Juriul, format din profesionisti locali și internaționali din modă, film și advertising, va acorda doua premii Best Fashion Film si Best Local Production.

Prin proiecții si mese rotunde, festivalul urmărește două subiecte care au stârnit controverse în ultimii ani și a căror solutionare ar putea avea un impact major asupra societății: Problema sustenabilității în industria modei, una dintre cele mai poluante industrii din lume este abordată în Machines (2016), un documentar-eseu cu un limbaj vizual puternic despre efectele dezumanizante ale muncii intr-o fabrica din sudul Indiei, care va rula în cadrul programului BFFF18. În anul #metoo, identitatea femeii construită prin prisma canoanelor de frumusețe promovate de media reprezintă un subiect care a acaparat tot mai mult interes. Acesta va fi dezbatut în cadrul unuia dintre panel talk-urile din program.

The Color of Pomegranates (1969), este un film cult hiperstilizat al regizorului armean Sergei Parajanov, care prezintă viața unui poet si muzician din secolul al XVIII-lea, Sayat Nova. Filmului i-a fost refuzată distribuția o perioadă îndelungată, în mare parte datorită controverselor pe care le-a stârnit și încarcerării regizorului de către autoritățile sovietice. Considerat un melanj de poezie, etnografie si cinema, filmul, recent restaurat, a fost votat al 84-lea cel mai bun film din toate timpurile in topul Sight&Sound din 2012.

Biletele sunt disponibile aici: https://bit.ly/2pIEzaw 
Te-ar mai putea interesa: