10-12 noiembrie: Târg de Sfinții Mihail și Gavriil la MȚR

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

10-12 noiembrie: Târg de Sfinții Mihail și Gavriil la MȚR

Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în postul Crăciunului, invitându-și publicul la Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil.

Dacă te interesează evenimentele cu specific tradițional și articolele din această categorie, iată cu ce vei fi întâmpinat la târgul de profil, desfășurat la Muzeul Național al Țăranului Român!

Ce vei găsi în cadrul târgului de Sfinții Mihail și Gavriil

În cadrul târgului, timp de trei zile, de vineri, 10 până duminică, 12 ale lunii lui Brumar, de la orele 10:00 de dimineață până la 6:00 seara, 50 de meșteri și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, țăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.

Alături de meșteri, Galeria de Artă Țărănească scoate în curte lucruri care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.

De-ale gurii puteți târgui: miere, prăjituri, zacuscă, turtă dulce, plante de leac și țuică.

Suntem invitați să redescoperim frumusețea și mărturia gesturilor în lucrurile meșteșugite deopotrivă de țărani, artizani și artiști.

Târg (o)rânduit de Muzeul Național al Țăranului Român

Acces târg de Sfinții Mihail și Gavriil

Accesul se face pe bază de bilet, în valoare de 4 lei. Elevii, studenții și pensionarii vor beneficia de o reducere de 50%.
Te-ar mai putea interesa: