Zilele Teatrului National Bucuresti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

In luna decembrie 2013, se implinesc 40 de ani de cand Teatrul National Bucuresti functioneaza pe actualul amplasament din Piata Universitatii, in cladirea aflata la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurata in decembrie 1973.

Acest fapt va fi marcat printr-o sarbatoare deschisa tuturor: TNB organizeaza, in zilele de 14 si 15 decembrie 2013, Zilele Teatrului National. Acestei sarbatori i se adauga si cea a aniversarii a 95 de ani de viata ai maestrului Radu Beligan.

Cu prilejul NOPTII Albe a TEATRULUI NATIONAL vor fi organizate tururi ghidate ale teatrului – Ziua usilor deschise la TNB, intalniri cu actorii cei mai indragiti ai TNB, sesiuni de autografe si fotografii, un mini targ de carte de teatru, vizitarea foaierelor-expozitie cu lucrari ale unor cunoscuti artisti romani contemporani, vizitarea Salonului National de Arta Naiva (foaier Sala Mica), precum si o Lunga Noapte a TNB (14 spre 15 decembrie 2013, de la orele 23.00 la 4.00) in care foaierele ospitaliere ale Salii Studio vor fi deschise publicului larg, invitat la un maraton artistic sustinut de actorii teatrului si de invitatii lor.

Reputatul caricaturist Mihai Stanescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatura, care sta sub semnul shakespearianului „To be or Not to Be”.

Cladirea Teatrului National Bucuresti  a intrat intr-un proces de renovare in anul 2011, scopul fiind reabilitarea spatiilor degradate, sistematizarea intregii zone si revenirea la fatada din anul 1973. La acest sfarsit de an 2013 metamorfoza este spectaculoasa, cladirea revenind, treptat, la forma sa initiala.
Te-ar mai putea interesa: