Vinul e mai bun daca este baut la… rosu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Vinul e mai bun daca este baut la… rosu

Stim deja ca trebuie combinat cu branza frantuzeasca, mai stim ca face bine… sexual vorbind… Stim multe despre vin, dar pun pariu ca o sa va surprind cu descoperirea mea de astazi. Pare-se ca lumina ambientala face ca licoarea lui Bach sa aiba un gust mult mai intens, sa fie mult mai aromat, ce mai… sa te dea pe spate una, doua.

Ca e bun, e bine, dar negustorii vor fi si mai incantati sa afle ca lumina ambientala determina nu numai gustul, ea poate fi decisiva si atunci cand vine vorba despre pret. Nu e logic,  fratilor, pentru calitate, platim mai mult, asa-i?

Acum sa si explic fenomenul. Lucrurile sunt simple si, din nou, se bazeaza pe datele unui studiu. Consumatorii au dat note mai bune vinului pe care l-au consumat in incaperi cu lumina ambientala rosie sau albastra, in timp ce ceilalti, consumatorii pozitionati in incaperile iluminate cu lumina alba sau verde au notat ceva mai slab. Culmea este ca vinul a fost acelasi. Bunaoara, diferenta a stat numai in culoarea camerei, nu in calitatea buna sau proasta a produsului pentru care au dat bani.

Explicatia stiintifica spune ca, cel mai sigur, lumina de anumite culori actioneaza asupra creierului, influentand starea de spirit a oamenilor.

Asadar, propun ca Centrul Vechi sa fie iluminat in rosu si albastru… nu, nu… nu ca echipa de fotbal… pentru calitatea vinului!
Te-ar mai putea interesa: