VIDEO: Centrul Vechi acum 100 ani

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...
comments

VIDEO: Centrul Vechi acum 100 ani

Cui nu-i place să se plimbe prin Centrul Vechi, să iasă la o terasă cu prietenii, să se relaxeze la un pahar de vin fiert sau la căldura unei cafele adevărate, la ceas de seară.

Centrul Vechi îşi are farmecul lui inconfundabil, cu străduţele înguste, cu clădirile vechi şi terasele pestriţe. V-aţi întrebat cum arătau aceste străzi acum 100 de ani? Cum se distrau bucureştenii în perioada interbelică, cum arătau restaurantele în acele vremuri?

Pe internet a fost lansat un clip video cu imagini de epocă care vin să recreeze Bucureştiul anilor ’20-’40.

Un oraş cu un puternic accent burghez, cu străzi pietruite, plin de verdeaţă, cu clădiri cochete, cu terase şi restaurante îngrijite în care puteai vedea oameni bine îmbrăcaţi, doamne cu rochii cu trenă, umbreluţe şi evantaie şi domni la costum şi cu pălărie.

Era Bucureştiul un oraş pe seama Parisului? Cel puţin centrul oraşului, la o scară diferită, avea această imagine. Doar centrul, pentru că restul urbei era o mahala săracă, infectă de-a dreptul, cu drumul infundate, străzi întortocheate pe care îţi era teamă să intri după o anumită oră.

Peisajul din Bucureştiul de altădată nu seamănă deloc cu cel pe care îl cunoaştem astăzi. Nu era un oraş sufocat de blocuri hidoase, de trafic, de aglomeraţie. Era mai sărac, dar parcă mai respirabil decât cel din prezent. Vă invităm să vedeți filmulețul de mia jos.