Vara asta – cod roșu de festivaluri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Vara asta – cod roșu de festivaluri

Experiența de până acum mi-a dovedit că românilor nu prea le place ploaia vara, preferând vremea însorită, statul pe plajă, pe nisipul fin, sau la o terasă cu o bere sau un cocktail în mână, după preferințe, care să-i răcorească. Ei bine, vara asta face excepție de la regulă. Se pare că mai nou ne place ploaia… aia incendiară cu o sumedenie de festivaluri.

Dar nu ne plângem pentru că, așa cum știm deja, suntem un popor căruia îi place distracția cu vârf și îndesat. Când vine vorba de muzică, bere și ieșiri din astea în aer liber, a păi ducem tatăăă, ducem!

Și uite așa, de mâine începe ploaia nebună de festivaluri care, ce să vezi, durează toată vara! Uite care sunt principalele festivaluri din țară, din această vară, și vezi cum îți faci programul, astfel încât să bifezi cât mai multe!

Cod roșu de festivaluri vara asta

  • Afterhills (23-25 iunie) se desfășoară la Iași și aduce pentru prima dată în zona de nord-est a Moldovei artiști aflați în topurile de profil din întreaga lume. Fanii edm, techno, pop-rock, hip-hop se vor pierde în mulțime, dar se vor regăsi prin muzica lor preferată.
  • Airfield (29 iunie-2 iulie) se va desfășura pe aerodromul Măgura din Cișmadie, în apropriere de Sibiu. Acest festival propune cel mai diversificat meniu muzical din România: jazz, funk, ska, techno, hip-hop sau rock alternativ. 70 de proiecte muzicale se vor desfășura în forță pe 3 scene: main-stage generalist, scenă specială pentru hip-hop și o scenă electro.
  • Neversea (7-10 iulie) ne cheamă la mare, mai exact pe Plaja Reyna din Constanța. Timp de trei zile, cele șapte scene amplasate pe țărmul mării îi vor ajuta pe cei peste 150.000 participanți să redescopere diversitatea muzicală, interacțiunea prin muzică, magia naturală a Mării Negre și, bineînțeles, răsăritul la malul mării. Dua Lipa, Tiësto, Afrojack, Fatboy Slim, KSHMR și Nicky Romero sunt doar câțiva dintre artiștii care ne vor încânta la acest festival.
  • Electric Castle (13-16 iulie) este găzduit pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. Acesta este primul festival din România care a mutat muzica electronică și suntele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria „Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.
  • TimeShift (20-23 iulie) – Timp de patru zile, Bucureștiul va fi capitala europeană a muzicii dance. TimeShift înseamnă patru scene, un line-up cu peste o sută de dj și peste o sută de ore de muzică groove. Primul artist confirmat și headliner-ul acestei ediții este David Guetta. Printre artiștii care vor mai urca pe scenă se numără Robin Schulz, Faithless DJ set, Rudimental DJ set, Orbital, Hot Chip DJ set, Alex Metric, Jonas Blue, alte nume fiind anunțate în curând.
  • Untold (3-7 august) – ne recheamă la Cluj pentru cea de-a treia sa ediție. Evenimentul a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului
  • SummerWell (12-13 august) – este la cea de-a șaptea sa ediție și se desfășoară pe Domeniul Știrbey, Buftea. În fiecare zi vor concerta câte 5 trupe, iar porțile festivalului se vor deschide în fiecare zi la ora 15:00. Primele nume confirmate au fost Interpol, Birdy, Metronomy, The Kills și Nothing But Thieves.
  • Awake (1-3 septembrie) – începutul de toamnă ne găsește pe Domeniul Teleki, Gornești, județul Mureș. AWAKE este un festival care nu se va concentra doar pe muzică, ci va prețui arta în toate formele sale. La AWAKE, pe lângă concerte vor fi instalații artistice impresionante, bibliotecă în aer liber, proiecții video, teatru interactiv, spoken word poetry.

Înconjurul țării în 8 festivaluri. Și asta nu e tot. Calendarul evenimentelor din această vară este mult mai divers și stufos. Exit (Serbia, 5-9 iulie), Sziget (Budapesta, 9-16 august), Rockstadt Extreme Fest 2017 (Cetatea Râșnov, 10-14 august) și multe, multe altele se „luptă” să-și facă loc în agenda fiecăruia dintre noi.

A și să nu uităm de toată nebunia Kings Of Leon care abia au cantat sau de Placebo ori Andrea Bocelli ce va să vină.

Acum, spune drept: te-ai hotărât unde vrei să te prindă codul roșu de festivaluri?
Te-ar mai putea interesa: