Turiştii străini, entuziasmaţi de Centrul Vechi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Turiştii străini, entuziasmaţi de Centrul Vechi

Dacă n-aţi mai fost de multă vreme în Centrul Vechi, o să fiţi surprinşi de numărul mare de turişti străini prezenţi la terase şi la obiectivele istorice din centrul Capitalei. Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei, în tentativa de a afla cum văd ei acest loc pe care noi îl considerăm inima distracţiei din România.

Turiştii străini și Centrul Vechi

“Bucureştiul este considerat micul Paris. Nu ştiam de ce, până să vin aici. Acum am înţeles. Aveţi o combinaţie extraordinară de nou şi vechi, de clădiri clasice şi de modernitate, la fel ca în Paris. Centrul Vechi de la voi se compară, poate chiar depăşeşte Cartierul Latin din Paris. Acolo nu găseşti atâtea oferte excelente de bucătărie tradiţională şi internaţională. Mi-a plăcut în Bucureşti pasajul Villascrosse, sediul băncii voastre naţionale şi muzeul de istorie. Este extraordinar câte multe poţi să vezi, să vizitezi pe o suprafaţă atât de mică”, ne-a spus Hans Dietrich, un turism german venit împreună cu soţia la Bucureşti.

Pentru Martine Valdice, o franţuzoaică aflată la Bucureşti într-o vizită la nişte prieteni care lucrează pentru Societe Generale, Centrul Vechi înseamnă locul în care, de mai mult de o săptămână, încearcă tentaţiile culinare.

“Am fost la foarte multe restaurante şi terase de aici. Este o ofertă excelentă, atât calitativ cât mai ales în privinţa preţurilor. E o adevărată aventură gastronomică”, spune aceasta.

Am intâlnit şi un fan Dracula, la ruinele Palatului Domnesc. “Am devenit fascinat de personajul Dracula de când eram copil. De atunci mi-am zis că trebuie să vâd Transilvania, să ajung la Castelul din Carpaţi. Am fost acolo, săptămâna trecută, iar astăzi am venit să văd şi ruinele palatului unde a stat Vlad Ţepeş, în Bucureşti. Ghidul mi-a spus că Dracula a fost, de fapt, un domnitor foarte popular la voi, departe de imaginea negativă din filme. Nu ştiam istoria acestui personaj. Este o vizită excelentă la Bucureşti”, ne-a declarat George Malev, un polonez ajuns la noi cu câţiva prieteni.

“Dincolo de Dracula, am descoperit la Bucureşti Casa Poporului, iar soţia este fascinată de shopping-ul de la voi. Îmi place aici, aveţi un oraş cu multe parcuri, cu terase, pare un mediu excelent în care să trăieşti bine”, ne-a mai spus acesta.

Pentru Dan Kenwood, vizita la Bucureşti a venit la sfatul unor prieteni, care s-au distrat de pomină în Centrul Vechi. “Sunt cu gaşca aici, suntem din Liverpool. Bere bună, fete frumoase, petreceri în fiecare seară. Zici că eşti la Ibiza, nu la Bucureşti. Numai că la preţuri la un sfert din cele practicate acolo. E foarte cool aici, o să mai revin. Diseară am petrecere într-un club, iar mâine mergem pe litoralul vostru, la Mamaia”, ne-a povestit acesta.
Te-ar mai putea interesa: