Tu de ce mergi să te distrezi în Centrul Vechi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Tu de ce mergi să te distrezi în Centrul Vechi? Dincolo de vrăjeli

Tragedia din clubul Colectiv a generat o amplă dezbatere legată de cât de sigur este să te distrezi în cluburile din București. Avem, într-adevar, multe bombe, amenajate în stilul ăla, ieftin și prost, în care patronii au căutat profitul cu orice preț. Există însă și locuri mișto, care nu se compară cu acestea. Apropo, pentru tine ce contează atunci când ieși să te distrezi în club?

Am făcut un scurt sondaj de opinie în rândul celor pe care i-am întâlnit în aceste zile în Centrul Vechi și i-am întrebat ce cred despre teoriile potrivit cărora este riscant să mergi în club.

“Până la tragedie, nici nu îmi trecea prin cap că pot fi într-un asemenea pericol”, ne-a spus Andrei, un tip de 28 de ani, pe care l-am întâlnit în clubul care face petreceri săptămânale dedicate celor care lucrează în industria HORECA.

“De atunci sunt mult mai atent unde merg, am început să mă uit mai atent dacă au semnalizate stingătoarele, unde sunt ieșirile, dacă sunt mai multe decăt cele pe care am intrat, chestii d’astea. Chiar e fun să mergi cu prietenii și să te asiguri că ești în condiții sigure”, ne-a mai spus.

“Eu nu merg chiar în orice văgăuna, cum mi se pare că era Colectiv. Am fost anul trecut, o singură dată acolo, la un concert, cu un prieten, și mi-a fost de ajuns. Era incredibil de mult fum, de cald, era o atmosferă foarte ieftină. Trupa merita nu zic nu, și e păcat că sunt atâția oameni talentați în țara asta care nu au unde concerta. Dupa ce am transpirat vreo 20 de minute, am ieșit și m-am jurat că n-o sa mai calc acolo”,  ne-a mărturisit Andreea, o tipă de 32 de ani, cu care am stat de vorbă într-un club de muzică live.

“Nu dau drumul la aer condiționat sau la ventilație ca să te facă să bei mai mult…”, a completat-o prietenul ei, Cristi. “Sunt și în Centrul Vechi astfel de cârciumi, însă cine merge în ele și-o asumă. În 10 minute, ajungi să puți a fum și ieși cu ochii roșii. Așa că, până la urmă, depinde unde mergi, ce experiențe alegi. Crezi că dacă o să închidă bombele astea, nu se vor găsi alții să le deschidă cine știe prin ce ruine, în clădiri părăsite, s-o ardă în stilul underground? Din Centrul Vechi a plecat un local de hipsteri și s-a mutat în subsolul unei clădiri care avea aerul irespirabil de la mucegai – vezi că e pe cea mai cunoscută arteră din București…”, ne-a mai spus el.

“Nu mi-e teamă când ies în Centrul Vechi pentru simplul motiv că nu merg decât în localurile mari cărora nu le lipsește nimic. Nu mă interesează beciurile, unde te înghesui și te calci în picioare. Prefer să-mi petrec timpul în condiții de calitate, nu ca turma”, afirmă Daniela, o tipă pe care am întâlnit-o într-un club aflat la etaj.

Am întrebat-o de ce a ales Centrul Vechi și nu alte cluburi din oraș. “în Centrul Vechi îmi vin toți prietenii, cunosc multă lume. Îmi plac cluburile cochete, atmosfera, oamenii și mai ales muzica. Nu există pe  nicăieri o atmosferă ca aici. Bine, da, este adevărat că după tragedie sunt mai atentă la chestiile care țin de securitate, chiar am discutat cu un barman despre asta și mi-a arătat planul de incendiu de pe ușă. Nu am avut ochi pentru el până atunci. Mi-a spus că nu există local care să nu-și fi pus extinctoare și să se gândească la măsuri de siguranță, pentru că e și viața lor în joc. Nimeni nu mai glumește cu asta, după tragedia din Colectiv”, ne-a mai spus Daniela.

Sunt doar câteva dintre opiniile celor cu care am stat de vorbă. Concluzia este că dezastrul din Colectiv ne-a influențat pe toți, ne-a făcut mai responsabili, ne-a deschis ochii în privința lucrurilor care contează. Distrația este pe primul loc, pentru că siguranța vine by default!
Te-ar mai putea interesa: