Tot singur(ă)? Citește asta!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Tot singur(ă)? Citește asta!

Cum să îţi faci prieteni

Valentine’s Day a fost pentru îndrăgostiţi un prilej excelent ca să îşi demonstreze afecţiunea, să se distreze, să îşi facă diverse cadouri. Pentru alţii însă, astfel de sărbători, precum Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobetele, sunt adevărate zile negre, pentru că n-au pe nimeni în viaţa lor, pentru că nu reuşesc să aibă o relaţie aşa cum îşi doresc. Dacă te afli printre aceştia, citeşte rândurile de mai jos. Sunt câteva sfaturi apărute în Jurnalul American de Psihologie şi care, mai mult ca sigur, o să te ajute să mergi mai departe, să îndrăzneşti şi să vezi viaţa cu alţi ochi.

 Suntem tot mai mult înconjuraţi de prieteni care, din păcate, trăiesc adevărate drame. Au un job bun, muncesc de dimineaţă până seara, au o viaţă profesională activă şi prosperă, însă pe plan sentimental sunt praf şi pulbere.

Potrivit psihologilor americani, primul lucru la care trebuie să se gândească aceste persoane este unde greşesc. Este bine să îşi facă un rezumat al vieţii lor cotidiene. Ce fac în timpul liber, cum îl petrec? Dacă există mai mult timp pentru serviciu sau şcoală decât pentru ei, este bine să încerce să schimbe ceva, să echilibreze balanţa, să îşi vadă de viaţă.

Potrivit experţilor, cei mai mulţi oameni care suferă de singurătate au o percepţie deformată legată de realitate. La serviciu sau în oraş, indiferent în ce loc se află, aceştia trebuie să privească realitatea cu alţi ochi, să descopere oamenii de lângă ei, să încerce să le anticipeze dorinţele şi aşteptările, să îi cunoască cu adevărat. Să uite de statutul de „robot” şi să încerce să descopere lumea.

Totul ţine de motivaţie. Persoanele singure trebuie să uite de confortul personal, de obiceiurile de burlac, de lene, de serile în care este mai comod să meargă acasă decât să iasă cu prietenii în oraş.

Este esenţial să fie conectaţi la realitate, să îşi facă noi prieteni, să iasă în oraş, să depăşească zona de confort.

Îndrăzneala – cheia ieşirii din blocajul afectiv. Potrivit psihologilor, este esenţial ca atunci când simte ceva pentru cineva, să arate acest lucru. Să uite de ruşine, de clasicele întrebări existenţiale în genul „ce mă fac dacă mă refuză?”. Viaţa este ca o loterie în care poţi să tragi şi lozuri necâştigătoare. Tupeul, îndrăzneala, comunicarea, crearea de punţi de legătură – sunt esenţiale pentru a cunoaşte pe cineva.

Cine suferă de singurătate trebuie uite de sentimentele negative, de negativism în general, spun experţii – să se distreze, să privească cu optimism realitatea şi să nu îşi mai pună atâtea întrebări.

Cu cât vor fi mai degajaţi, mai comunicativi, cu cât vor uita de propriile concepţii păguboase legate de persoana ideală, cu atât vor avea mai multe şanse să meargă mai departe, să îşi facă o relaţie.