Top 10 destinații turistice din China

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 10 destinații turistice din China

O destinație care atrage din ce în ce mai mult și atenția românilor, China este vizitată anual de circa 57 de milioane de turiști din întreaga lume. Astfel, mai bine de 20% din sosirile internaționale din regiunea Asia-Pacific se datorează acestei destinații.

Totodată, potrivit World Economic Forum, China cunoaște o creștere și în ceea ce privește turismul intern. Astfel, industria turistică internă a Chinei a câștigat aproximativ 563.6 miliarde de dolari, în anul 2016, aceasta înregistrând o creștere de 14% față de anul precedent.

Tot în anul 2016, turiștii locali au efectuat 4.4 miliarde de călătorii, contituind o creștere de 11% față de anul 2015.

Sunteți curioși către ce atracții turistice din China se îndreaptă toți acești vizitatori? Iată care este topul destinațiilor turistice din China, potrivit companiei de ghid turistic China Highlights!

Top 10 destinații turistice din China

Chengdu – Panda Tour

  • Beijing – dacă te gândești să vii aici, vei avea posibilitatea să vezi Marele Zid și Orașul Interzis.
  • Xi’an – o vizită aici îți permite să descoperi armata Terracotta și să afli cât mai multe detalii despre aceasta.
  • Shanghai, Suzhou și Hangzhou îți oferă oportunitatea să călătorești cu trenul „glonț”.
  • Chengdu este o destinație ideală dacă îți dorești să faci cunoștință cu urși panda gigant.
  • Zhangjiajie este o destinație recomandată dacă ești în căutarea unei zone pitorești autentice din China. Aceasta este una dintre cele mai frumoase din această categorie.

Pingyao, Ancient City

  • Huangshan – îți plac aventura și excursiile „periculoase”? Atunci cu siguranță această zonă te va fascina, întrucât îți permite să te cațeri pe excentricii munți galbeni.
  • Guilin – dacă vrei să guști puțin din originalitatea clasicului mediu rural chinezesc, aceasta este destinația ideală pentru tine.
  • Hong Khong – clasic, scenic și un adevărat paradis comercial sunt principalele caracteristici pentru care merită să ajungi aici, dacă iei în calcul o vacanță în China.
  • Pingyao – este locul perfect dacă vrei să descoperi frumusețea exorbitantă a Chinei antice. Aici vei avea posibilitatea să vizitezi un oraș antic conservat ca la carte.
  • Chongqing – constituie cel mai bun loc pentru a începe o superbă croazieră în Yangtze.

Pe lângă evoluția în domeniul turistic, în raportul anual Travel and Tourism Competitiveness Report, realizat de World Economic Forum, China ocupă locul 15, o poziție foarte bună. Acesta analizează aspecte precum cât de ușor este să faci afaceri într-o anumită țară, politici specifice pentru călătorie și turism, infrastructură, resurse naturale și culturale.

 
Te-ar mai putea interesa: