Top 7 alimente bune pentru detoxifierea organismului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 7 alimente bune pentru detoxifierea organismului

Drob, ouă fierte, cozonac, prăjituri cât cuprinde și multe alte preparate gustoase ne-au dat organismul peste cap. Dacă nici tu nu te-ai putut abține de la toate aceste bunătăți culinare, specifice sărbătorilor Pascale, atunci este timpul să practici detoxifierea organismului.

Este suficient să consumi anumite alimente pentru a redeveni în formă.

Iată 7 alimente ideale pentru detoxifierea organismului!

  • Macriș. Este ideal de consumat crud în salate sau peste o porție de paste integrale. În acest mod, radicalii liberi sunt ținuți departe de celulele tale, energizarea enzimelor de curățare este stimulată în ficat și, de asemenea, macrișul este considerat un diuretic natural.
  • Apă cu lămâie. Lămâia este consacrată pentru cantitatea mare de vitamina C, aceasta ajutând la detoxifierea corpului, stimulând totodată arderea grăsimilor. Astfel, specialiștii recomandă apa cu lămâie în fiecare dimineață, ca o modalitate de alcalanizare a organismului și stimulare a digestiei.
  • Fructe proaspete. Bogate în vitamine, antioxidanți, fibre și o mulțime de alți nutrienți, fructele sunt o necesitate în cadrul unei diete sănătoase. După această perioadă în care poate am făcut exces de alcool sau ne-am „chinuit” organismul cu diverse alimente pline de grăsimi nesănătoase, consumul regulat de fructe va fi exact ceea ce ai nevoie.
  • Varză. Este cunoscută pentru proprietățile sale de curățire a ficatului. Încearcă mixul de varză cu mere și nuci. Nu doar că îți vei răsfăța papilele gustative cu acest deliciu, însă și ficatul tău va fi în culmea fericirii.
  • Numeroase studii au demonstrat că anghinarea stimulează sănătatea ficatului, dar și funcția vezicii biliare. Totodată, aceasta este bogată în cinarină, promovând creșterea producției biliare, prevenind digestia și stimulând digestia sănătoasă.
  • Fibrele din sfeclă ajută la creșterea producției de enzime antioxidante în ficat, ajutând ficatul și vezica biliară să elimine bila din organism.
  • Ghimbir și usturoi. Sunt tovarăși buni ai ficatului, întrucât îl ajută pe acesta să scape de radicalii liberi care sunt construiți în organism.
Te-ar mai putea interesa: