Top 5 destinații turistice din lume, în plină ascensiune

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 5 destinații turistice din lume, în plină ascensiune

Anual, United Nations World Tourism Organization urmărește tendințele de călătorie, pentru a prezice acele destinații turistice, care vor trezi curiozitatea pasionaților de călătorii.

Pentru a determina care destinații turistice au potențial să atragă câți mai mulți vizitatori în perioada următoare, organizația a urmărit vizitele internaționale ale turiștilor, precum și țările despre care aceștia au căutat informații.

În ciuda conflictelor de lungă durată din Orientul Mijlociu, mai mulți vizitatori se aventurează în țări precum Palestina, Egipt și Tunisia. Destinațiile din America de Sud, precum Uruguay și Chile, au înregistrat de asemenea o creștere impresionantă în ultimul an.

Dacă vreți să călătoriți în destinații turistice, despre care se preconizează că vor cuceri topurile, iată care sunt cele 5, aflate în fruntea clasamentului!

Top 5 destinații turistice din lume, în plină ascensiune

5.Tunisia

Tunisia se recuperează destul de repede, după atacul terorist din 2015. Țara a avut o creștere de 33% a turiștilor, în ultimul an. Turiștii sunt interesați din nou de această țară, în special de stațiunile și plajele sale, precum și de atracțiile din istoria antică, bine conservate.

Tunisia

4.Islanda

Din 2010, turiștii din Islanda s-au triplat. Și țara continuă să fie în preferințele vizitatorilor, aceasta înregistrând o creștere turistică de 35%, în ultimul an. Vizitatorii tind să meargă în intervalul iunie – august, când vremea este mai bună și există mai multe ore de lumină naturală.

Reykjavik, Islanda

3.Insulele Mariane de Nord

Acest teritoriu din SUA a înregistrat o creștere turistică de 37% în ultimul an. Arhipelagul tropical, la nord-est de Guam, este cunoscut pentru cazinourile sale și plajele „scufundate” în palmieri.

Insulele Mariane de Nord

2.Egipt

Pe măsură ce violența din țară scade, numărul turiștilor este în plină ascensiune, astfel că anul trecut s-a înregistrat o creștere turistică de 51%. Vizitatorii doresc să descopere monumente vechi cum ar fi Piramidele din Giza sau ceva mai modern, cum ar fi o librărie cu o cameră „care țipă”.

Egipt

1.Palestina

În ultimul an, vizitele turistice internaționale în Palestina au crescut cu aproape 58%. Cea mai mare parte a vizitatorilor ajung aici de Crăciun, când la Betleem are loc o masă la miezul nopții.

Palestina

Potrivit www.travelandleisure.com, topul destinațiilor turistice, aflate în ascensiune, realizat de United Nations World Tourism Organization, include și:

 1. Vietnam
 2. Uruguay
 3. Nicaragua
 4. Mongolia
 5. Israel
 6. Malta
 7. Seychelles
 8. Muntenegru
 9. Chile
 10. Oman
 11. Cipru
 12. Armenia
 13. Columbia
 14. Finlanda
 15. Japonia
Te-ar mai putea interesa: