Top 5 destinații europene, de vizitat în luna martie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 5 destinații europene, de vizitat în luna martie

Pregătit pentru încă o aventură într-unul dintre orașele europene? Iată câteva destinații numai bune de vizitat în luna martie!

  1. Zurich, Elveția

Sunt numeroase lucruri pe care le poți desfășura în cel mai mare oraș al Elveției în această perioadă. Pe lângă băutul cafelei în Orașul Vechi din Zurich sau shopping pe Bahnhofstrasse, puteți ridica ștacheta, bucurându-vă de o masă la Dolder Grand. Potrivit travelandleisure.com, apreciatul hotel de cinci stele, care are vedere la întregul oraș de pe vârful unui deal, va găzdui luna aceasta o cină specială, cu șase feluri de desert, care va cuprinde băuturi alcoolice și preparate pregătite de bucătarii rezidenți de patiserie Andy Vorbusch și Jeslyn Teoh.

Dolder Grand Hotel

  1. Insula Chios, Grecia

Este o noapte plină de pasiune pe insula grecească Chios, când două biserici rivale participă la o tradiție neobișnuită, cunoscută sub numele de rouketopolemos, noaptea dinaintea Paștelui (31 martie). Tradus ca “război cu rachete”, evenimentul este exact așa cum pare: începând cu ora 20:00, bisericile vecine încep să tragă mii de focuri de artificii una la cealaltă, determinând orașul să răsune cu sunetul de comete și de rachete care explodează. Evenimentul este atât de popular, iar localnicii se urcă pe dealuri pentru a se asigura că prind cel mai bun loc pentru vizionare.

Rocket War, Insula Chios

  1. Valencia, Spania

În martie, orașul de pe coasta estică spaniolă găzduiește un eveniment de aproape o lună, cunoscut sub numele de Las Fallas. Acesta include spectacole de stradă, o paradă de marionete, cunoscute sub numele de ninot, și construirea unui stâlp din flori, cu o înălțime de 15 metri.

Valencia, Las Fallas

  1. Dublin, Irlanda

Străzile din Dublin se trezesc la viață în această lună pentru celebrarea Zilei Sfântului Patrick (17 martie). Călătorii care își croiesc drum prin capitala Irlandei în luna martie vor întâlni o mulțime de lucruri care să le capteze atenția, fie că este vorba de un tur ghidat, făcut pe jos, în Portul Dublin, fie de faimosul Festival Parade organizat de ST. Patrick. Festivitățile se desfășoară pe tot parcursul săptămânii, deci dacă vreți să scăpați de aglomerația cauzată, optați pentru hotelul The K Club, un conac de țară de 5 stele situat la 30 de minute de Dublin. Cu o mașină de casă Jaguar din anul 1936, degustări de whisky și trasee călare pe 550 de hectare, hotelul completează partea sălbatică a orașului Dublin oferind o excursie mai relaxată și mai rafinată în zona rurală irlandeză.

St Patrick's Festival Parade

  1. Chișinău, Moldova

Travelandleiseure.com recomandă Chișinăul datorită festivalului de Mărțișor care se desfășoară aici, în luna Martie. Sărbătoarea a fost recent declarată un patrimoniu cultural imaterial al umanității de către UNESCO – și constă în oferirea unei amulete de fertilitate, cunoscute sub numele de mărțișor, acesta fiind fixat în mod tradițional deasupra inimii. Turiștii care primesc o astfel de amuletă de la un localnic ar trebui să se considere foarte norocoși într-adevăr.

Chisinau

Topul complet al orașelor europene, bune de vizitat în luna martie, este disponibil pe travelandleisure.com.
Te-ar mai putea interesa: