Top 10 orașe mondiale cu cele mai mici costuri de trai, din 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 10 orașe mondiale cu cele mai mici costuri de trai, din 2018

Bucureștiul se situează pe locul 9 din cele 10 capitale mondiale cu cel mai scăzut nivel de trai din întreaga lume în 2018, urmat de New Delhi. Instabilitatea economică și politică sunt principalii factori care influențează scăderea nivelului de trai, potrivit unui raport al Economist Intelligence Unit.

Pentru realizarea acestui clasament de anvergură, care include orașele majore din întreaga lume (133 la număr), cercetătorii au analizat mai mult de 400 de prețuri individuale pentru peste 150 de produse și servicii (acestea includ: alimente, băutură, îmbrăcăminte, consumabile de uz casnic, produse de îngrijire personală, chirie locuințe, facturi lunare, combustibili și costuri de recreere).

În acest an, capitala Siriei, Damasc, se află pe ultima poziție în clasamentul celor mai scumpe orașe (devenind astfel cea mai ieftină), după ce a scăzut 14 locuri în clasament în ultimele 12 luni, dar cetățenii din Damasc nu îl pot percepe ca fiind mai ieftin din cauza inflației din Siria, care a atins aproximativ 28% în 2017.

Înainte de Damasc se află capitala Venezuelei, Caracas, care a scăzut cu 113 de locuri pe locul 132.

Autorii studiului au delcarat următoarele: „După cum demonstrează Damasc și Caracas, un număr tot mai mare de orașe devin din ce în ce mai ieftine din cauza schimbărilor politice și economice. Printre acestea se numără Alma Ata (Kazahstan), Lagos (Nigeria), Bangalore (India), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria), India (Chennai), București și New Delhi.”, informează business-review.eu.

Pe de altă parte, în Europa de Vest, orașele din afara zonei euro sunt în principal cele mai scumpe.

Top 10 cele mai scumpe orașe din lume

 1. Singapore
 2. Paris
 3. Zurich
 4. Hong Kong
 5. Oslo
 6. Geneva
 7. Seoul
 8. Copenhaga
 9. Tel Aviv
 10. Sydney

Top 10 cele mai ieftine orașe din lume

 1. Damasc
 2. Caracas
 3. Almaty
 4. Lagos
 5. Bangalore
 6. Karachi
 7. Algiers
 8. Chennai
 9. București
 10. New Delhi

La nivel mondial, Bucureștiul ocupă locul 124, privind costurile de trai, acesta menținându-se pe aceeași poziție ca și anul trecut. Mai multe informații despre analiza realizată de Economist Intelligence Unit sunt disponibile aici: http://bit.ly/2FU19TH.
Te-ar mai putea interesa: