9 tipsuri utile tuturor posesorilor de iPhone

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

9 tipsuri utile tuturor posesorilor de iPhone

Ești posesorul unui iPhone și îți dorești să afli și cele mai ascunse „secrete” ale acestui dispozitiv? Business Insider sare în ajutorul tuturor curioșilor cu câteva tipsuri care vă vor fi de folos cu siguranță!

Există o mulțime de funcții utile care există în submeniurile iPhone-urilor, însă mulți dintre noi habar nu avem de ele… sau poate am dat peste ele, însă nu le-am activat de teamă să nu ne stricăm minunăția de iPhone. Sau poate nu am fost suficient de interesați…

Totuși, este bine de știut că aceste opțiuni mai subtile poate face viața mai ușoară utilizatorilor de iPhone! Iată despre ce tipsuri e vorba!

Tipsuri pentru utilizatorii de iPhone

  • Ștergeți instantaneu memoria RAM – RAM este un spațiu de stocare pentru fișierele de date temporare. Când aceasta se umple, vă poate încetini vizibil telefonul. Vestea bună este că o puteți reseta. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să apeși butonul de închidere a telefonului. În momentul în care pe ecran apare mesajul „slide to power off”, ține apăsat pe butonul de „home”. După ce memoria RAM se resetează, vei fi trimis din nou la home screen.
  • Apeluri WiFi – puteți efectua apeluri prin WiFi, pentru o calitate mai bună a apelurilor. Pentru a reuși acest lucru, intră în Settings – Phone – WiFi Calling – Enable (x2). Îți va apărea un fel de formular și vei fi rugat să înregistrezi locația curentă. Asta e pentru ca 112 să fie capabil să te localizeze, în caz de vreo tragedie. Aceste apeluri vor rămâne implicite și în rețeaua de telefonie mobilă. Diferența e că apelurile vor putea fi trimise prin WiFi, dacă rețeaua nu e disponibilă.
  • Personalizează funcția de Autocorrect – transformă prescurtările dorite și greșelile comune într-un „autocorrect personalizat”. Pentru a face asta, intră în Settings – General – Keyboard – Text replecement – apasă semnul de add „+” din partea de dreapta, sus a ecranului – apoi urmează să notezi cuvântul inițial și cel cu care vrei să-l înlocuiești.
  • Scrisul de mână – intrați în Messages și întoarceți telefonul lateral. În partea dreaptă jos a tastaturii veți observa un semn mai ciudat, un fel de V de mână, dar cu terminațiile de sus încrucișate, apăsați-l. Gata, acum puteți desena sau scrie cu litere de mână ce vă trece prin minte, iar „opera” voastră o puteți trimite cui doriți, printr-un mesaj.
  • Versiunea Desktop – urăști versiunea de mobile a unui website? Accesează versiunea desktop cu ușurință! Ține apăsat butonul de reload/refresh disponibil, indiferent de site-ul accesat. În josul ecranului îți va apărea o fereastră cu opțiunea Request Deskop Site. Apasă pe aceasta, și gata! Ai în vedere, că acest lucru este disponibil doar pentru Safari, nu și Chrome, Explorer sau alte asemenea.
  • Ai nevoie de calcule matematice? Cere-i ajutorul lui Siri! – e suficient să întrebi, de exemplu, cât face 32% din 75 și Siri îți va imediat răspunsul. Da, exact! E capabilă să facă și calcule matematice.
  • Vrei să faci un screenshot? Apasă concomitent butoanele Home și Sleep/Wake și gata. Fotografia va fi salvată în albumul Screenshots din Fotografii.
  • Eliminați aglomerația din paginile web! – Butonul Reader (stânga sus, are forma mai multor linii orizontale) din Safari, face articolele mai ușor de citit. După ce îl vei apăsa, vei putea citi articolul, fără anunțuri publicitare care să te deranjeze.
  • Vorbește în loc să scrii! Dacă ți-e lene să scrii un mesaj, poți vorbi și se va scrie singur pentru tine. Tot ce trebuie să faci, este să intri în mesaj, să apeși de pe tastatură butonul cu semnul de microfon, și să spui cu voce tare ceea ce ai fi scris în mesaj. Faza cool e că funcționează și în română.