Timpul petrecut în fața TV-ului asociat cu riscul de cancer de intestin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Timpul petrecut în fața TV-ului asociat cu riscul de cancer de intestin

Un nou studiu sugerează că bărbații care privsc mai mult de 4 ore pe zi la TV, prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer intestinal.

Studiile anterioare au arătat că nivelurile mai mari ale activității fizice pot reduce riscul de cancer intestinal; acum, o echipă de cercetători britanici a examinat coerența acestei legături într-un studiu amplu care a implicat mai mult de 430.000 de bărbați și femei, informează The Independent.

Ei au descoperit că comportamentul sedentar, cum ar fi vizionarea în exces la TV și utilizarea calculatoarelor, a fost asociat cu un risc mai mare cu 35% de apariție a cancerului intestinal doar la barbați, nu și la femei.

„Studiile anterioare sugerează că vizionarea la TV poate fi asociată cu alte comportamente, cum ar fi fumatul, băutul și gustările mai dese, și știm că aceste lucruri pot crește riscul de cancer intestinal”, explică autorul principal dr. Neil Murphy pentru Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) din Franța.

El a adăugat că sedentarismul este adesea legat de creșterea în greutate și de cantități mai mari de grăsime corporală.

„Excesul de grăsime din organism poate influența nivelul hormonilor din sânge și a altor substanțe chimice care afectează modul în care celulele noastre cresc, lucru care poate duce la creșterea riscului de cancer de intestin.”, a mai declarat acesta.

Potrivit Emmei Shields de la Cancer Reasearch UK, dacă este detectat devreme, mai mult de 90% dintre persoane pot supraviețui bolii pentru o perioadă de încă 5 ani cel puțin.

Cercetarea, publicată în British Journal of Cancer, este una dintre cele mai mari ample până în prezent, din punct de vedere al analizării legăturilor dintre cancerul intestinal și obiceiurile sedentare, informează The Independent.

Totuși, este important să reținem că vizionarea la TV nu crește riscul de cancer intestinal, însă obiceiul este asociat cu acest risc. Sigur că mai e nevoie de cercetări suplimentare, însă până atunci, cercetătorii recomandă menținerea unei greutăți sănătoase, reducerea consumului de alcool, mișcarea fizică și consumarea unei diete bogate în fructe și legume, pentru a reduce riscul de cancer intestinal.
Te-ar mai putea interesa: