Te obsedează o piesă și nu-ți mai iese din cap?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments
muzică, obsesie

Te obsedează o piesă și nu-ți mai iese din cap? 

Există oare cineva care să nu fi fost, măcar o dată, în postura de a fi obsedat de o melodie? Să încerci să ţi-o scoţi din cap e o misiune de-a dreptul imposibilă. Există însă o soluţie care te poate ajuta. Nu, nu trebuie să iei pastile.

Cercetatorii de la University of Reading au descoperit că guma de mestecat este de ajuns pentru a scapa de melodia agasanta care nu te mai lasă să gândești.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, mişcarea repetată a maxilarului influenţează într-un mod semnificativ activitatea cerebrală, iar creierul elimină astfel „erorile” de acest gen.

Aşa că, atunci când vei asculta o piesă muzicala şi nu vei mai putea să scapi de ea, cumpără o gumă de mestecat şi „exersează” 20 de minute. Va fi de ajuns.

Interesant este că guma de mestecat are și alte efecte pozitive. Reduce nivelul de cortizol, diminuând astfel stresul și anxietatea.

Mâncatul gumei este benefic și înaintea unui exemen, pentru că procesul de masticație trimite mai mult sânge către creier, astfel că activitatea cerebrală se intensifică.