Te-ai combinat în weekend? Ce să NU faci de acum încolo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Te-ai combinat în weekend? Ce să NU faci de acum încolo

Weekendul a fost unul cu adevărat special în Centrul Vechi. A fost primul fără fumat şi zona cluburilor a arătat parcă mai animată ca oricând. La o ţigară, afară în faţa pub-ului şi discotecii, în aerul de “munte” din club, indiferent cum te-ai combinat, te întrebi oare – să o sun luni sau să aştept câteva zile? Cum să procedezi, ţine de inspiraţie şi de experienţă. Îţi dăm câteva idei despre ce să NU faci dacă speri ca relaţia să fie una de durată.

Primul şi cel mai important lucru este să nu-i vinzi baliverne. Atâta timp cât fiecare este sincer și există încredere, cât spuneţi lucrurilor pe nume, relaţia voastră o să meargă. Să nu uiţi că greseala recunoscuta e pe jumatate iertata.

Nu o compara cu fostele.O mare greşeală într-o relaţie este să faci comparaţie cu fostele tale aventuri. Atât bărbaţii cât şi femeile se vor simţi ofensate şi vor reacţiona negativ dacă le vei spune că celălalt era mai “altfel”.

Nu o sufoca. Unde eşti, ce ai de făcut, dar cât mai stai acolo, de ce nu vii să stai cu mine? Cine n-a auzit astfel de întrebări. Există însă unele cazuri în care posesivitatea este dusă la extrem.Partenerul tău nu este jucăria ta, nu trebuie să fie mereu acolo unde vrei tu, trebuie să-i dai libertatea de a fi aşa cum îşi doreşte. Altfel îl vei pierde.

Încearcă să vezi numai aspectele pozitive. Atunci când apar suspiciunile, când îi vezi numai aspectele negative, când începi să îl (o) bănuieşti de tot ce e rău, când  îl blamezi pentru tot ce ţi se întâmplă şi uiţi de aspectele pozitive, atunci este clar că relaţia voastră merge pe drumul spre despărţire.

Ai auzit de teoria compromisului? Într-o relaţie, dacă te încăpăţânezi să faci numai ce vrei tu, să ignori dorinţele şi aştepările celuilalt, ai toate şansele să îl pierzi.

Încercaţi să comunicaţi, este esenţial.Toate cele de mai sus pot fi prevenite prin comunicare, prin discuţii deschise despre ce vă doriţi. Dacă nu veţi vorbi despre ceea ce sunteţi, despre aşteptări, dorinţe, despre viitor, n-aveţi nicio şansă să rămâneţi împreună.

Şi cea mai mare greşeală ar fi să o înşeli. Înseamnă că nu îţi pasă de partenerul tău, că nu este ceea ce trebuie să fie. Decat sa cauti in alta parte, mai bine ai purta o discutie serioasa cu partenerul pentru a-i spune ce îți lipsește.
Te-ar mai putea interesa: