Taria din zat de cafea. Atat!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Taria din zat de cafea. Atat!

Hai ca o sa ajungem sa facem alcool si din… piatra seaca. Prieteni, stiam ca zatul de cafea este folosit cu succes de femeile din casa mea, ba pentru flori, ca si ingrasamant, ba pentru frigider ca si odorizant, ba pentru piele, ca si exfoliant, dar nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi folosit pentru gat ca si… dezinfectant. 🙂

Nu m-am gandit eu, dar s-au gandit niste cercetatori de la Universitatea din Minko, din Portugalia, care au inventat o super reteta, un adevarat cadou mai ales pentru noi.

Minunatii au inventat taria din zat de cafea. Cum au reusit? Iata! Inventatorii au uscat zatul de cafea, l-au rehidratat cu zahar si drojdie si l-au lasat sa fermenteze si l-au distilat. Bautura rezultata are 40% alcool, iar cei care au gustat-o spun ca are un gust deosebit, cu o aroma de cafea speciala. Pentru a-i adanci aroma, inventatorii spun ca o sa o lase si la maturat, asemenea whiskey-ului.

Hmmm, parca ma si vad stand la o masa, in Centrul Vechi, si comandand 100 g de tarie din zat de cafea. Da, trebuie sa fie delicios si pe placul meu, mai ales ca ador cafeaua de buna calitate si nu ma dau in laturi de la un pahar de tarie, obligatoriu de cea mai buna calitate.

Dupa ce am gasit si aceasta informatie, pot sa spun clar. Inventivitatea noastra nu cunoaste limite atunci cand este vorba de alcool.