STUDIU: Sari peste micul dejun? Vești proaste pentru tine!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Sari peste micul dejun? Vești proaste pentru tine!

Studii recente susțin efecte negative serioase ale obiceiului de a sări peste micul dejun. Potrivit acestora, atunci când nu mănânci micul dejun, crește semnificativ riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Potrivit publicației britanice The Sun, o cercetare recentă desfășurată a constatat că adulții care sar peste micul dejun sunt de 2 ori mai susceptibili să aibă vasele de sânge blocate cu grăsime.

Cunoscută sub numele de ateroscleroză, această afecțiune limitează fluxul de sânge și oxigen la organele vitale și crește riscul de formare a cheagurilor letale.

Potrivit analizelor, circa 1 din 3 adulți sar peste micul dejun în mod regulat. Potrivit experților, acest obicei nu face decât să determine mâncatul mai mult în timpul zilei, crescând șansele ca persoana în cauză să opteze pentre preparate junk food.

De asemenea, săritul peste mese modifică echilibrul hormonal al organismului și ceasul intern, dăunând stării generale de sănătate.

Detalii despre studiu

Cercetătorii americani și spanioli au urmărit 4.000 de lucrători de vârstă mijlocie, pentru o perioadă de 6 ani.

Doar una din cinci persoane începea ziua cu un mic dejun consistent (ce depășea 400 de calorii), în timp ce majoritatea participanților optau pentru o gustare mică.

Aproximativ 3% dintre participanții au ales să nu mănânce deloc la micul dejun, sărind peste această masă.

Apelând la ultrasunete, echipa de cercetare a verificat starea de sănătate a vaselor de sânge, în rândul paricipanților.

Rezultatele cercetării

Ei au descoperit că persoanele care nu mâncau deloc la micul dejun, au avut o șansă de ateroscleroză cu 2.6 mai mare, comparativ cu persoanele care au optat pentru un mic dejun consistent.

Privind importanța micului dejun, autorul principal al studiului a declarat următoarele: „În afară de asocierea directă cu factorii de risc privind sănătatea cardiovasculară, obiceiul de a nu lua micul dejun ar putea reprezenta un marcator pentru o dietă nesănătoasă sau un stil de viață nesănătos, în general.”

De asemenea, studiul a mai descoperit că persoanele care sar peste micul dejun, au tendința să fie mai grase, să aibă o alimentație nesănătoasă, săracă în nutrienți, să fumeze, să consume alcool, deci să aibă o stare generală de sănătate mai proastă.

De asemenea, dacă aveți obiceiul de a sări peste micul dejun cu gândul că slăbiți, renunțați la această idee! Potrivit cercetătorilor, în acest mod crește riscul să mănânci mai mult și mai nesănătos în timpul zilei.

Deci, se pare că, în cele din urmă, nu este important doar ce mânăm, ci și când mâncăm.
Te-ar mai putea interesa: