Studiu: cum influențează gradul de ineligență căsătoria, în rândul bărbaților

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: cum influențează gradul de ineligență căsătoria, în rândul bărbaților

Potrivit unui studiu recent, tipurile de inteligență expuse de bărbați pot juca un factor imens în a determina dacă aceștia se vor căsători sau nu, și pentru cât timp.

Cercetătorii de la Școala de Economie Hanken și Universitatea Aalto din Helsinki, Finlanda și Universitatea Temple din Philadelphia au decis să exploreze modul în care inteligența omului îi poate afecta perspectivele de căsătorie, informează The Independent.

Echipa, condusă de Jaakko Aspara, a folosit date colectate de forțele armate finlandeze, Centrul național al registrelor populației din Finlanda și Autoritatea fiscală finlandeză.

În total, aceștia au evaluat aproximativ 190.000 de bărbați, ținând cont de IQ-urile lor și de alte variabile, cum ar fi veniturile și statutul lor social.

Scorurile de IQ ale bărbaților au fost separate în trei părți: inteligență verbală, logică și numerică. Inteligența verbală presupune posibilitatea de a analiza informații și de a rezolva probleme utilizând raționamentul bazat pe limbaj.

Inteligența logică constă în a fi abil în înțelegerea și rezolvarea problemelor complexe, în timp ce aceia care afișează inteligența numerică practică o abordare mai matematică.

Cercetatorii au ajuns la concluzia că adulții tineri de sex masculin, cu un grad de inteligență mai mare, au fost mai predispuși căsătoriei în viitor, în timp ce bărbații cu niveluri mai ridicate de inteligență verbală au prezentat și mai multe șanse de a se căsători.

O altă constatare a fost că bărbații cu cel mai mare grad de inteligență, din studiu, erau predispuși despărțirii, la 4 ani de la căsătorie, indiferent de tipul de inteligență afișat.

Așa cum spuneam, intelectul nu a fost singura variabilă a acestui studiu.

Echipa a analizat, de asemenea, dacă starea materială a unui om poate influența șansele de căsătorie. Așa cum probabil mulți dintre voi intuiți, potrivit constatărilor, un bărbat cu mai mulți bani prezintă șanse mai ridicate de căsătorie decât unul cu un nivel ridicat de inteligență.

Cu toate acestea, un bărbat cu un IQ mai ridicat are șanse mai mari să se căsătorească și să rămână căsătorit pentru o perioadă mai lungă de timp.
Te-ar mai putea interesa: