STUDIU: Creierul feminin mai stimulat decât cel masculin, în timpul excitării

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Creierul feminin mai stimulat decât cel masculin, în timpul excitării

Excitarea unei femei nu e o chestie tocmai floare la ureche. Probabil știați deja, dar acum există un studiu științific care demonstrează cât de complexă este mintea unei femei, atunci când vine vorba de intimitate.

Astfel, în urma cercetărilor, specialiștii au constatat că creierul feminin este cu mult mai stimulat decât cel masculin, în timpul excitării.

Potrivit informațiilor de pe The Independent, cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada au realizat un experiment cu 20 de bărbați și 20 de femei, fiecare dintre participanți urmărind clipuri erotice, în timp ce creierul lor era conectat la două scanere.

Unul dintre acestea a fost un aparat de RMN care urmărea stimularea în creier, în timp ce celălalt înregistra nivelul de excitare cu ajutorul unei camere de măsurare a temperaturii din zona organelor genitale la fiecare dintre participanți.

În timp ce diferența dintre stimularea creierului masculin și cel feminin nu a fost masivă, oamenii de știință au remarcat o diferență semnificativă între cele două, în timpul excitării. În acest caz, s-a constatat că femeile au avut un nivel mai ridicat de stimulare a creierului decât bărbații.

În timp ce studiul oferă câteva descoperiri interesante, Qazi Rahman, profesor de psihologie la King’s College din Londra, a spus că ar fi nevoie de mai multe cercetări pentru a trage anumite concluzii cu privire la natura complexă a excitației feminine.

„Cred că descoperirea că femeile au mai multe corelații creier-zona genitală comparativ cu bărbații, este interesantă, iar combinația imagisticii creierului cu măsurarea temperaturii genitale este inovatoare.”, a declarat acesta pentru The Times.

Rezultatele cercetătorii menționate au fost publicate în Journal of Sexual Medicine.
Te-ar mai putea interesa: