STUDIU: Consumul unor cantități mici de alcool te poate ajuta să trăiești mult și bine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Consumul unor cantități mici de alcool te poate ajuta să trăiești mult și bine

Secretul pentru o viață îndelungată, până la 90 de ani sau mai bine, este dezbătut de vreme îndelungată.

O dietă sănătoasă, practicarea regulată de yoga, vizitarea izvoarelor exotice calde pentru a vă curăța corpul … oamenii au încercat tot felul de lucruri pentru a descoperi ce asigură longevitatea.

În afară de acestea, un nou studiu a descoperit că și alcoolul are rostul lui. Astfel, consumul a câtorva pahare de alcool pe noapte și câteva kilograme în plus, sunt cheia dacă îți dorești să trăiești mult și bine.

Dr. Claudia Kawas, specialist în neurologie de la Universitatea din California, a vorbit la conferința anuală a Asociației Americane pentru Progresul Științelor din Austin, Texas despre cercetarea pe care a efectuat-o în ultimii 15 ani.

Ea și echipa ei au început Studiul 90+,  încă din anul 2003 pentru a investiga motivele pentru care unii oameni prind vârsta de 90 de ani și alții nu.

Cercetarea a inclus 1700 de persoane ajunse la 90 de ani, examinând modul în care obiceiurile zilnice le afectează sănătatea. Rezultatele au arătat că cei care au consumat aproximativ două pahare de bere sau vin pe zi, au fost cu 18% mai puțin susceptibili de a suferi o moarte prematură.

În plus, cei care au fost puțin supraponderali, dar nu obezi, au fost înregistrați ca având o șansă redusă cu trei procente de moarte timpurie.

„Nu am nicio explicație pentru asta, dar cred cu tărie că băutura în cantități modeste îmbunătățește longevitatea.”, a spus dr. Kawas la conferință.

Consumul moderat de alcool nu a fost singura activitate raportată ca având un impact pozitiv asupra sănătății participanților. Practicarea periodică de sport și petrecerea timpului liber desfășurând un hobby au fost, de asemenea, asociate cu o durată de viață mai mare.

Astfel, cei care au desfășurat timp de 2 ore/zi un hobby, au prezentat cu 21% mai puține șanse să moară prematur, în timp ce 15-45 de minute de activitate fizică zilnică au redus, de asemenea, riscul de deces timpuriu cu 11%.
Te-ar mai putea interesa: