STUDIU: Când și în ce condiții scade apetitul sexual, în funcție de gen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Când și în ce condiții scade apetitul sexual, în funcție de gen

Apetitul sexual diferă de la un gen la altul, intensitatea acestui fiind influențată și de vârsta partenerilor. În acest sens, cercetătorii au descoperit: femeile se plictisesc repede de sexul cu partenerul. Se pare că 12 luni sunt suficiente pentru ca o femeie să se plictisească de sexul cu partenerul. Wtf! :O

Publicat în British Medical Journal Open, studiul a inclus informații de la 4.839 de bărbați și 6.669 de femei, cu vârste între 16 și 74 de ani. Astfel, rezultatele au dezvăluit că, în timp ce ambele sex se plictisesc de sex pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile se plictisesc de sexul cu partenerul mai repede decât bărbații.

Aceste rezultate sunt cu atât mai pregnante în cazul femeilor care au dat naștere în ultimul an. Cercetătorii consideră că una dintre cauze ar oboseala și stresul zilnic acumulate în acest context, acești 2 factori afectând funcționarea sexuală a femeilor.

De asemenea, printre cauzele scăderii frecvenței relațiilor sexuale, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, se numără lipsa apropierii emoționale, problemele de comunicare sau starea precară a sănătății.

Alți factori ar mai putea fi experiența relațiilor sexuale trecute sau existența unor relații intime cu forța.

În rândul femeilor, lipsa interesului pentru sex a fost vizibilă mai ales la cele cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani. În cazul bărbaților intervalul este mult mai scăzut, 35-44 de ani.

În cazul femeilor, cercetătorii afirmă, că deși apetitul sexual scade în jurul acestei vârste, nu au ieșit la iveală dovezi care să susțină că acest lucru se întâmplă din cauza menopauzei.

În timp ce atât femeile, cât și bărbații incluși în studiu au raportat libidouri scăzute, femeile au fost de 2 ori mai susceptibile să dea dovadă de un apetit sexual scăzut. Astfel, concluziile generale au fost următoarele: 34% dintre femeile implicate în cercetare au raportat un apetit sexual scăzut, în timp ce, în cazul bărbaților, procentul a fost de doar 15%.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că 2 din 5 femei cu vârste mai înaintate, nu erau mulțumite cu viața lor sexuală. Cercetătorii au afirmat că printre posibilele cauze se numără stresul sau presiunea asociată vieții de familie și celei profesionale.

Având în vedere rezultatele, pe noi ne îngrijorează mai mult intervalul de vârstă la care bărbații încep să se confrunte cu scăderea apetitului sexual… așa triste să fie lucrurile? Sperăm să ne „consolați” voi cei care vă situați între 33-44 de ani.
Te-ar mai putea interesa: