Știința atracției: ce determină ca o persoană să fie considerată sexy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Știința atracției: ce determină ca o persoană să fie considerată sexy

Când vine vorba de universul atracției, există numeroase lucruri care contribuie la imaginea ta sexy și irezistibilă. Desigur că în funcție de ceea ce aștepți de la o persoană, standardele diferă, însă liniile generale urmărite sunt aceleași.

5 lucruri care te fac sexy

  1. Umorul e sexy. E adevărat că umorul e apreciat indiferent de sex, însă în moduri diferite. Potrivit time.com, există cercetări care au descoperit că femeile iubesc acei bărbați care știu să le facă să râdă, în timp ce bărbații sunt atrași de acele femei care râd la glumele lor.

Aceste rezultate au fost descoperite după ce cercetătorii au analizat mai mult de 3000 de anunțuri ale unor persoane single. Astfel, femeile aveau tendința să dezvăluie că au capacitatea de a aprecia umorul, în timp ce bărbații se descriau ca fiind niște „bun producători” ai umorului de calitate. De asemenea, potrivit altui studiu relaționat cu acest subiect, umorul e sexy pentru că oamenii funny sunt smart, iar smart înseamnă sexy.

  1. Să fii plăcut e sexy. Contrar așteptărilor noastre, dacă vrem să creștem cuiva interesul privind persoana noastră, nu ar fi rău să ne asigurăm că mai întâi acesta/aceasta știe că noi suntem interesați de el/ea.

Potrivit specialiștilor care au analizat problema, această idee a fost confirmată de studierea eficacității „playing hard to get”. Deci, chiar dacă îți exprimi entuziasmul față de o persoană, menționează și că nu cazi ușor în plasă, jucând astfel puțin și din rolul inabordabilului. E cu dus și întors.

  1. Subiectele abordate sunt sexy! Nu orice scoți pe gură e sexy, astfel că ceea ce spui contează pe bune. Conform cercetărilor, cele mai eficiente conversații s-au dovedit acelea în care are loc un schimb de informații personale, întrucât acest tip de conversație mai intim declanșează sentimente puternice de conexiune.

Totuși, la femei lucrurile stau diferit. Cel puțin în cazul în care nu își doresc o relație de lungă durată. Astfel, în această situație, ele măsoară atractivitatea unui bărbat doar din punct de vedere al aspectului fizic, fără să conteze prea tare calitatea conversației cu acel bărbat.

  1. Personalitatea e sexy. Persoanele agreabile și conștiincioase sunt soți și părinți mai buni sau, mai bine zis, sunt mai pregătite pentru aceste 2 roluri. În schimb, persoanele dezagreabile și iresponsabile au mai mulți parteneri sexuali.

Potrivit cercetărilor, primul gen de persoane investesc mai mult în calitate, în timp ce pentru celălalt gen de persoane contează mai mult cantitatea. Acum, în funcție de ceea ce cauți, urmărește aceste trăsături.

  1. Modul în care o persoană te face să te simți e considerat sexy. Cercetările sugerează că nu ne îndrăgostim de o persoană, ci de modul în care aceasta ne face să ne simțim.

Senzația de entuziasm, stimulare și înflorire este adesea asociată cu oamenii din jurul nostru, chiar dacă nu sunt aceștia cauza. Astfel, sunt importante experiențele pe care le asociem unei relații, întrucât aceste conexiuni pe care noi le facem, sunt cele care „dictează” dacă o relație e pe drumul cel bun sau nu.

 
Te-ar mai putea interesa: