She’s a keeper! Ce calități recomandă cercetătorii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

She’s a keeper! Ce calități recomandă cercetătorii

Când ești într-o relație de ceva timp, este inevitabil să nu ajungi în punctul în care să te întrebi dacă ea e persoana alături de care vrei să-ți petreci viața.

De-a lungul timpului, cercetătorii din întreaga lume au analizat acest subiect și au încercat să concluzioneze de ce calități au nevoie oamenii, pentru ca o relație să fie fericită și durabilă.

Iată câteva dintre concluziile lor, în privința femeilor!

  1. Are o atitudine pozitivă!

Iubita ta este genul de femeie care vede întotdeauna jumătatea plină a paharului? Poți chiar să o acuzi de un optimism naiv? Atunci poți spune că ai alături femeia visurilor tale.

Este important să stăm departe de persoane negative, întrucât, se spune, că avem tendința să luăm din negativitatea acestora, mai ales atunci când petrecem mult timp cu ele. Acest lucru a fost arătat într-o lucrare de cercetare a psihologului Elaine Hatfield. Iar această negativitate internalizată poate duce la creșterea frecvenței cardiace, împiedică digestia și diminuează capacitatea de concentrare, informează The Independent!

  1. Râde la glumele tale!

Bineînțeles că întotdeauna ne dorim lângă noi pe cineva care chiar să râdă la glumele noastre. În 2006, un studiu efectuat de psihologii de la Westfield State University a sugerat că pentru bărbați este mai important decât pentru femei, să aibă alături o persoană care să creadă despre aceștia că sunt amuzanți și au simțul umorului. Dacă ați găsit deja o femeie împreună cu care vă puteți amuza, asigurați-vă că aveți grijă de ea.

  1. Rămâne calmă când aveți conflicte și reușește să te calmeze și pe tine!

Certurile sunt inevitabile în orice relație. Mai mult, aceasta poate fi considerată motorul oricărei relații, atât timp cât este gestionată pozitiv.

Un studiu american care a urmărit 80 de cupluri pe parcursul a 13 ani, a descoperit că cele mai longevive relații amoroase sunt acelea în care femeia se poate calma în timpul certurilor și, mai mult decât atât, poate transfera aceste emoții pozitive și bărbatului. Efectul nu este același dacă bărbatul este cel care se calmează primul.

  1. Face lucruri nebunești cu tine!

Dacă e o petrecăreață, ca și tine, și te însoțește la cele mai multe dintre evenimentele sociale, atunci she’s a keeper.

Un studiu pe termen lung, al Universității din Michigan, desfășurat pe 4864 persoane căsătorite, a arătat că cele mai fericite cupluri sunt acelea care consumă alcool împreună. Rezultatul nu trebuie dus la extreme și să ne gândim că alcoolicii sunt parteneri mai fericiți. Mai degrabă, autorul studiului declară că este vorba despre faptul că acele cupluri care desfășoară diferite activități în timpul liber, au o calitate a căsniciei mai bună.

  1. Are și viață proprie!

Având propriul spațiu și intimitate este mai important pentru relație, decât o viață sexuală bună. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu pe termen lung al Universității din Michigan. „Când indivizii au proprii lor prieteni, propriul lor set de interese, atunci când aceștia sunt capabili să se definească altfel decât prin soț sau relație, asta îi face mai fericiți și mai puțin plictisiți”, a declarat Terry Orbuch, autor al studiului, într-un interviu acordat pentru Wall Street Journal.

Sigur că acestea nu sunt singurele calități pe care trebuie să le urmărești la o femeie. Totuși, dacă pe lângă ceea ce cauți tu, observi și aceste calități, atunci cu siguranță she’s a keeper!
Te-ar mai putea interesa: