6 Semne că te afli într-o relație sănătoasă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 Semne că te afli într-o relație sănătoasă

Relațiile amoroase sunt ca o lamă cu 2 tăișuri. Pe de-o parte ne oferă numeroase momente frumoase, pe de alta, nimeni nu ne garantează că persoana de lângă noi nu ne va răni la un moment dat. Și totuși, atât timp cât ne implicăm într-o relație sănătoasă, șansele de dezamăgire sunt mult mai mici.

Uite principalele semne care prevestesc că ai o relație sănătoasă și că nu ai de ce să te-ngrijorezi!

Semne că te afli într-o relație sănătoasă

  • Beneficiați de încredere reciprocă! O relație sănătoasă are o bază solidă, construită în mare parte din încredere reciprocă. Fără încrederea acordată unul celuilalt, cu siguranță, relația în care te afli este sortită eșecului.
  • Poți să fii tu însuți! O relație este pe drumul cel bun, atunci când ai lângă tine o persoană care îți permite să te manifești exact așa cum ești. Este minunat atunci când fiecare dintre parteneri se simte în largul său, atunci când acționați fără rețineri, de teamă să nu faceți vreun pas greșit.
  • Nu trebuie să sacrifici propriile interese! Într-o relație sănătoasă, niciunul dintre parteneri nu renunță la propriile hobby-uri și plăceri, „în favoarea” relației. Prietenii și gradul de libertate de care orice persoană are nevoie, nu trebuie să dispară odată cu implicarea într-o relație.
  • Vă oferiți sprijin și apreciere reciproce! Într-o relație sănătoasă, nevoile și dorințele ambilor parteneri sunt importante, așa că trebuie să știți să fiți unul lângă celălalt, atunci când este cazul. Totodată, micile atenții și surprize din viața de zi cu zi, vă determină să vă îndrăgiți și mai mult. Ce poate fi mai drăguț, decât atunci când partenerul te întâmpină cu un buchet de flori, seara când ajungi acasă? Sau ce poate fi mai romantic decât să-ți aștepți iubitul cu cina sa preferată și o sticlă de vin?
  • Comunicați eficient și sunteți buni ascultători! Persoanele implicate într-o relație sănătoasă știu să comunice eficient, având în vedere că ascultarea opiniei partenerului face diferența. Astfel, dacă ești capabil nu doar să-ți expui argumentat punctul de vedere, dar și știi să asculți și să ții cont și de părerea partenerului, cu siguranță veți depăși numeroase obstacole.
  • Sexul este o sursă de plăcere și distracție mutuale! Desigur că dintr-o relație sănătoasă nu avea cum să lipsească acest ingredient. Astfel, sexul ar trebuie să fie savurat din plin de ambii parteneri. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, este recomandat să discutați deschis și să nu acumulați frustrări care ulterior pot deteriora relația.

Pe lângă aceste aspecte, ce alte caracteristici consideri că definesc o relație sănătoasă?
Te-ar mai putea interesa: