Ce schimbări se produc în organism atunci când nu faci sex

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ce schimbări se produc în organism atunci când nu faci sex

Practicarea sexului ne oferă o mulțime de beneficii. Acesta este o sursă excelentă de plăcere, contribuind la o stimă de sine consolidată și o dispoziție pe măsură. Totuși, atunci când nu faci sex o bună perioadă de timp, organismul suferă unele schimbări.

Potrivit thehealthawareness.com, există câteva motive excelente pentru care nici măcar să nu-ți treacă prin minte să-ncetezi să faci sex!

8 schimbări care apar când nu faci sex regulat

  1. Te îmbolnăvești mai des.

Dacă nu faci sex o perioadă îndelungată, sistemul imunitar se slăbește semnificativ. Germenii se pot răspândi mult mai ușor în organism, astfel că sunteți mai predispuși să răciți sau să contactați o gripă. Deci, păstrează ceaiurile medicinale în dulap și optează pentru o partidă de sex!

  1. Nivelul de stres crește.

Sexul este o metodă nemaipomenită, la-ndemâna oricui, pentru a scăpa de stres. Sexul regulat reduce cantitatea de hormoni asociați stresului și te ajută să te simți mai relaxat în fiecare zi.

  1. Devine din ce în ce mai dificil să te exciți.

Este greu de crezut, dar foarte adevărat. Atunci când nu faci sex cu regularitate, este posibil să îți fie destul de greu să te exciți. Bărbații pot experimenta probleme cu erecția, iar pentru femei poate fi mai dificil să aibă orgasm. Deci, nu risca să încetezi să te mai bucuri de una dintre cele mai tari plăceri ale vieții.

  1. Visele tale suferă modificări.

Unele persoane observă anumite schimbări ale viselor, atunci când viața sexuală nu este pe cele mai înalte culmi. Astfel, nu este exclus să începi să ai diverse vise despre sex sau să ai orgasme în somn.

  1. Cu timpul, îți scade dorința de a mai face sex.

Atunci când „stai pe uscat” și organsimul observă asta, acesta reduce producția de hormoni sexuali. Prin urmare libidoul tău se va simți diferit.

  1. Te vei simți mai distant față de partener.

În cazul în care te afli într-o relație și nu ai o viață sexuală activă, efectele sunt și mai rele. Pe lângă schimbările care se petrec în propriul organism, vei observa că și relația de cuplu nu mai este aceeași. Mai mult, nu este exclus să începi să te simți frustrat sau mai puțin atractiv.

  1. Îți scade stima de sine.

Atunci când o persoană nu se simte constant dorită și plăcută, este posibil ca stima de sine a acesteia să scadă. Potrivit studiilor, lipsa de sex poate determina apariția depresiei, în timp ce prezența constantă a acestuia funcționează ca un excelent antridepresiv.

  1. Crește riscul de apariție a cancerului.

În cazul bărbaților, lipsa sexului pe o perioadă îndelungată crește riscul de apariție a cancerului la prostată.

P.S.: Nu ezita să faci sex la greu! :))
Te-ar mai putea interesa: