Sărutul și beneficiile sale asupra sănătății

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Sărutul și beneficiile sale asupra sănătății

Sărutul reprezintă o formă de conexiune între două persoane care se iubesc, însă acesta are și numersoase beneficii asupra sănătății practicanților.

Pe lângă această plăcere socială pe care toți am simțit-o la un moment dat, există câteva avantaje ale sărutului care cu siguranță te vor surprinde.

Ce beneficii are sărutul asupra sănătății

  • Sărutul stimulează creșterea imunității. Potrivit Reader’s digest, un studiu recent publicat în Medical Hypotheses a dezvăluit că sărutul poate crește imunitatea femeii la citomegalovirus. Citomegalovirusul contractat prin contactul gură la gură, poate provoca orbire infantilă și alte defecte congenitale dacă mama este un purtător în timpul sarcinii. În caz contrar, acest tip de infecție este relativ inofensivă la adulți. De-a lungul timpului, sărutul a fost văzut ca o modalitate de a face să circule astfel de virusuri, proces care consolidează întărirea sistemului imunitar.
  • Sărutul te ajută să găsești cel mai bun partener. Antropologul Helen Fisher descrie sărutul ca pe un „instrument de evaluare” a partenerului. O mare parte din cortex este dedicat recepționării senzațiilor din jurul buzelor, obrajilor, limbii și nasului. Dintre cei 12 nervi cranieni, 5 își sustrag informația din jurul gurii. Astfel, sărutul este construit pentru a crește cele mai sensibile sentimente – cele mai complexe gusturi și mirosuri, atingeri sau temperatura. Atunci când săruți pe cineva, chiar poți să simți toatea aceste lucruri la acea persoană. Deci, într-o relație romantică, sărutul este primul „test” legat de cine ești, ce îți dorești și ce așteptări ai de la partenerul tău.
  • Sărutul arde calorii. Există numeroase analize care susțin că sărutul ne ajută să ardem între 2 și 6 calorii pe minut. Nu e ca și cum nu trebuie să mai mergi la sală, dar o oră de răsfăț și giugiuleală te ajută să arzi caloriile din jumătatea de pahar de vin consumată.
  • Sărutul menține puternici mușchii faciali. Cercetătorii spun că sunt utilizați 30 de mușchi pentru un sărut. Totodată, în timpul sărutului ținem obrajii strânși, acestea stimulând aspectul mai ferm al mușchilor feței.
  • Sărutul reprezintă un mod natural de relaxare. Cercetările desfășurate pe această temă susțin că sărutul crește nivelele de oxitocină – substanțele naturale calmante ale organismului – dar și nivelele endorfine, substanța care ne oferă o stare de bine.

Pe lângă toate acestea, se pare că există peste 30 de tipuri de săruturi în Kama Sutra, deci, de ce să nu ne sărutăm cât mai des și să trăim amuzamentul de a descoperi toate aceste variante?
Te-ar mai putea interesa: