Rick Steves despre România. O prezentare demnă de toate aprecierile

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Rick Steves despre România. O prezentare demnă de toate aprecierile

Rick Steves a publicat de curând pe site-ul său un video care înfățișează experiența sa în România. Prezentarea acestuia este una demnă de toate aprecierile.

Ce a vizitat Rick Steves în România

În călătoria sa, prezentatorul american a avut un itinerariu bine stabilit: „Vom vizita capitala vibrantă a României, Bucureștiul, cu arhitectura sa de “Micul Paris al Estului” și amintirile de lungă durată ale unui dictator comunist brutal. Apoi ne îndreptăm spre Transilvania, unde vom vizita biserici fortificate, orașe comerciale pietruite precum Sighișoara și castele devenite celebre datorită unui rege german importat și vieții autentice a personajului Dracula. În cele din urmă vom explora Maramureș, unde viața de zi cu zi încă se simte ca un muzeu popular în aer liber.

Cum descrie Rick Steves experiența sa în România

Rick Steves afirmă despre România că este un colț prea puțin cunoscut al Europei, cu o istorie bogată și fascinantă. Astfel, călătorii care se-ncumetă să ne viziteze țara, vor descoperi un spațiu al contrastelor.

Deși prima imagine pe care Bucureștiul o arată este una brută, nu prea prietenoasă, la o căutare mai atentă, acesta își dezvăluie farmecul. Steves punctează „amestecul eclectic de arhitectură” pe care îl oferă Bucureștiul, discutând atât despre arhitectura de „belle-epoque” vizibiă pe Calea Victoriei, cât și despre cicatricile de inspirație comunistă.

De asemenea, acesta vorbește despre Orașul Vechi, o zonă „proaspăt reîntnerită”, cu o scenă a vieții de noapte în plină ascensiune.

Experiența lui Steves în România o găsiți prezentată pe-ndelete în clipul de mai jos!

Despre Rick Steves

Autor al unor cărți de tip ghid de călătorie și gazda TV a unor emisiuni din zona travel, Rick Steves este cea mai respectată autoritate americană, din zona călătoriilor europene.

Aventurile prin Europa au îmceput în anul 1969, când acesta a plecat să viziteze fabrici de pian împreună cu tatăl său. Călătoriile de unul singur le-a început la vârsta de 18 ani, urmând ca, în 1976, să-și înceapă propria afacere: Rick Steves’ Europe. De la o operațiune de unul singur, afacerea s-a dezvoltat, în prezent numărând circa 100 de angajați cu normă întreagă.

Mai multe despre experiențele lui Rick Steves prin Europa, sunt disponibile aici: www.ricksteves.com.
Te-ar mai putea interesa: