Reguli de agățat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Reguli de agățat

De la teorie la practică este o cale lungă, misterioasă şi plină de capcane. Asta se aplică şi în materie de agăţat. Una este să vrei şi alta să poţi, de fapt să ştii să te “vinzi” în aşa fel încât persoana care îţi place să te “adopte” şi să ajungeţi, bineînţeles, la o relaţie bazată pe sentimente comune (opţional) şi respect reciproc (obligatoriu).

Ca să nu dai greş atunci când vrei să te cuplezi cu cineva, caută să respecţi măcar o parte din regulile de mai jos. S-ar putea să-ţi folosească.

Prima şi cea mai importantă chestie este să ştii să te vinzi. Asta înseamnă să te îmbraci ok, nici prea casual nici prea simandicos. Vei vedea că persoana cu care te întâlneşti se va simţi mult mai confortabil şi va căpăta o oarecare mândrie dacă te vei afişa îmbrăcat(ă) ok.

Înainte să te întâlneşti cu persoana respectivă, caută să obţii toate informaţiile posibile despre ea. Intră pe Facebook, pe blog, întreabă-i prietenii, prietenele, în aşa fel încât să ştii cu cine ai de-a face şi să exploatezi asta. Fii atent la tot ce spune şi ce nu spune, la ce îi place, ce subiecte evită, la comunicarea nonverbală, adică la modul în care se comportă de faţă cu tine. Învaţă că să îl asculţi pe celălalt, reprezintă o prioritate, iar să reţii ce îţi spune este foarte important.

Apropo de prima întâlnire. Nimic nu este intamplator pe lume. Aşa că, după ce ai aflat cam ce-i place, invită-l sau invit-o, după caz, într-un restaurant, un club, un loc care să creeze o atmosferă specială. Nu fă gesturi de bravadă. La prima întâlnire, dacă eşti bărbat, nu te duci cu buchetul de 49 de trandafiri, iar dacă eşti femeie cu un cadou oricare ar fi acela. Prima întâlnire este una exploratorie, aşa că încearcă să te adaptezi, însă ai în vedere un plan de discuţii, de teme pe care să le abordaţi, evită momentele de tăcere.

Evită să îţi povesteşti aventurile sexuale. Nu te lăuda cu cuceririle sau, după caz, nu te plânge că n-ai pe nimeni. Nu are sens să îi povesteşti câte persoane ai cunoscut, ce preferinţe sexuale ai etc. La prima întâlnire este bine să vorbeşti despre lucruri funny, să râdeţi, să găsiţi subiecte cool, comune, care să vă apropie.

Ştii ce e important când cunoşti pe cineva? Să faci persoana respectivă să zâmbească. Aşa că, caută subiecte simpatice, garniseşte-le cu nişte glume, zâmbeşte,  arată optimism, bună dispoziţie, ca să îi dai încredere.

În niciun caz un fă greşeli de genul să te intereseze cât câştigă, ce avere are… Evită subiectele de natură financiară, nu sunt relevante.

Evită să te grăbeşti. Nu îl/o invita acasă cu gândul să treci la fapte. Lasă lucrurile să meargă de la sine, cu un sărut mai întâi, cu ceva mister. Şi mai avem un sfat. Nu îi spune lucruri categorice din start. Chiar dacă îţi place mult de el(ea), evită să o spui, chiar dacă eşti un om sincer şi crezi că n-ai nimic de pierdut. Învaţă să aştepţi puţin, să vezi dincolo de imaginea pe care ţi-o proiectează la prima întâlnire.