Redescoperă Centrul Vechi – 4 locuri unice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...
comments

Redescoperă Centrul Vechi – 4 locuri unice în România!

Ne pregătim de sărbătorile de Crăciun şi, dincolo de febra cumpărăturilor, o plimbare în centrul Bucureştiului poate fi o experienţă excelentă, mai cu seamă că şi vremea este propice. Să vezi luminiţele, să te bucuri de atmosfera incredibilă de la târgul de Crăciun de la Universitate şi să savurezi aroma unui pahar de vin fiert în Centrul Vechi – trei idei pentru o după-amiază sau o seară agreabile.

Suntem într-o perioadă în care Centrul Vechi are un farmec aparte. Mai toate localurile şi-au decorat vitrinele cu beculeţe şi ghirlande de Crăciun, şi-au adaptat meniurile în ton cu sărbătorile, aşa că este momentul să redescoperim Centrul Vechi, locurile fascinante, unice în România. Hai să îţi dăm câteva idei….

Hanu’ lui Manuc

Vechiul han, renăscut după o serie de investiţii importante, vine să te transpună practic în altă lume – cea a Bucureştiului de altădată, cu fascinantele sale poveşti, cu muzica sa originală, cu ospăţurile boiereşti în care bucatele tradiţionale, berea, vinul la carafă umpleau mesele de lemn masiv, spre încântarea călătorilor. Hanu’ lui Manuc se bucura de o faimă deosebită încă din secolul XIX-lea, datorată în cea mai mare măsură lui Manuc Bei, un om despre care s-au spus atât de multe, adevăruri și legende, încât figura sa nu se va putea reduce niciodată la proporțiile juste ale adevărului istoric.

Pe numele său real Manuc Mârzaian, ctitorul hanului s-a născut în 1769 la Rusciuc. În vremea sultanului Mustafa al IV-lea obține demnitățile de dragoman și bei, iar în anul 1808 este numit Bei al Moldovei, perioadă care coincide şi cu perioada de glorie a hanului.

Dincolo de paginile de istorie, Hanu’ lui Manuc a fost şi este în continuare un restaurant excelent. Indiferent unde te vei aşeza, în grădină, în Salonul Voievodal, în Cerdac sau la Manuc Bistro, vei avea parte de aceiaşi ofertă excelentă de produse tradiţionale româneşti, de la fripturi de toate felurile la plăcinte, sarmale,  platouri boiereşti etc.

hanul manuc

Hanu’ lui Manuc