Principalii factori care afectează erecția

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Principalii factori care afectează erecția

Ți s-a întâmplat să nu ai partide de sex prea reușite cu partenera, în ultima vreme? Există anumiți factori care, deși n-ai crede, îți afectează erecția.

Uite care sunt principalele lucruri care afectează erecția și încearcă să le eviți atunci când îți dorești să te dezlănțui în pat!

Ce afectează erecția

  • Oboseala – să dormi 5 ore sau mai puțin pe noapte, în câteva nopți la rând, este un factor care îți poate afecta erecția, susține un studiu desfășurat de Universitatea din Chicago. Somnul este esențial pentru producerea de testosteron. Deci, dacă nu dormi cele 8 ore recomandate pe noapte, nu fi surprins dacă întâmpini ceva probleme în această direcție.
  • Un copil în dormitorul tău – să ții bebelușul în primele luni de viață în camera voastră și să te gândești să faceți nebunii acolo, nu e tocmai cea mai bună idee. Potrivit unui studiu realizat de Notre Dame și Universitatea Northwestern, un astfel de context, scade producția de testosteron cu 7% sau mai mult.
  • Petrecerea unui timp îndelungat în interior – Vitamina D joacă un rol important în producerea de testosteron. Dacă nu îți iei doza necesară de vitamina D, din alimentație sau de la soare, atunci nivelul de testosteron va avea de suferit. Potrivit unor studii din Germania și Austria, în acest caz, producția de testosteron poate scădea cu 20 de procente sau mai mult. Potrivit Harvard Medical School, e suficient să te expui 15 minute la soare, cu brațele și picioarele goale pentru a-ți procura doza necesară de vitamina D, într-o zi.
  • Alergatul în exces – Nu ne-am fi gândit, dar dăunează. Cercetările desfășurate de Universitatea British Columbia sugerează că peste 60 de km alergați într-o săptămână, afectează producția de testosteron, aceasta scăzând cu până la 17%. Explicația ar fi că prea multă alergare ar putea perturba comunicarea dintre creierul tău și glandele producătoare de hormoni.
  • Alcoolul – hmmm, probabil ai fi preferat ca acesta să nu apară pe listă. Totuși, un studiu desfășurat de Universitatea din Oklahoma susține că orice tip de băutură alcoolică afectează erecția. Sigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de cantitatăți mari de alcool, mai mult de 2 băuturi/zi, susțin cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin.

Din păcate, aceștia nu sunt singurii factori care pot afecta erecția. Astfel, există și anumite alimente care pot influența calitatea erecției. Descoperă-le și tu AICI!
Te-ar mai putea interesa: