Primul restaurant care serveste mancare din resturi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Primul restaurant care serveste mancare din resturi

Ce-ai zice daca ar aparea in Centrul Vechi un restaurant in care se serveste mancare facuta din resturi? Sigur, nu ar fi o idee originala pentru ca exista deja un astfel de restaurant in Anglia si se numeste Real Junkfood Project.

Locatia a fost deschisa de bucatarul Adam Smith, in decembrie anul trecut, iar pana astazi i s-au alaturat alti cinci bucatari si o armata de voluntari.
Ceea ce la prima vedere pare o chestiune dezgustatoare, este de fapt o idee care ar putea sa reduca risipa inregistrata in ultima perioada. Mancarea gatita in acest restaurant este pregatita din resturile pe care le primesc, prin donatii, de la supermarketuri sau restaurante care le considera de proasta calitate.

Nu de putine ori se intampla ca din meniul zilnic al restaurantului sa faca parte caviar, trufe, branzeturi fine, fructe exotice sau somon afumat. In general, meniul se schimba in fiecare zi si cuprinde, in general, un fel de carne, un fel vegetarian, sandvisuri si uneori un desert.

Localul este deschis cinci zile pe saptamana si serveste micul dejun si cina. Iar partea cea mai frumoasa a afacerii este ca fiecare client poate plati exact cat isi doreste si cat isi permite pentru ceea ce consuma aici.

Suna original, nu-i asa?
Te-ar mai putea interesa: