Prima întâlnire: 5 subiecte pe care cercetătorii recomandă să le abordezi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Prima întâlnire: 5 subiecte pe care cercetătorii recomandă să le abordezi

Urmează să ai o primă întâlnire amoroasă și nu știi exact ce subiecte ar fi bine să abordezi și ce nu? Cercetătorii ne oferă câteva sugestii în acest sens!

  1. Discută despre călătorii, nu despre filme

Potrivit time.com, într-un studiu desfășurat, mai puțin de 9% dintre cuplurile care au discutat despre filme la prima întâlnire, și-au mai dorit o a doua întâlnire, comparativ cu 18% în cazul celor care au discutat despre călătorii.

Aparent, conversațiile despre călătorii au avut tendința de a se învârti în jurul vacanțelor minunate și a destinațiilor de vis, ceea ce determină oamenii să se simtă bine și, astfel, să pară mai atrăgători unii pentru ceilalți.

  1. Nu contează doar ce vorbești, ci și cum vorbești

Astfel, este recomandat să eviți extremele: adică nu te duce acolo și începe să trăncăni continuu, dar nu fi nici prea trecut. Este recomandat să existe un dialog, să fie un echilibru în conversație.

  1. Nu te teme să împărtășești unele secrete

Schimbul de informații personale, cu un impact emoțional, în cadrul primei întâlniri, stimulează sentimente puternice de conectare.

Arthur Aron, psiholog la Universitatea de Stat din New York, la Stony Brook, este interesat de modul în care oamenii construiesc relații romantice, acesta propunând un mod ingenios de a ajuta bărbații și femeile care nu s-au mai întâlnit niciodată, să se simtă mai aproape unul de celălalt, într-un timp extrem de scurt.

Având în vedere că are doar o oră sau mai puțin pentru a crea nivele de intimitate care de obicei au nevoie de săptămâni, luni sau ani pentru a se forma, el a accelerat procesul de cunoaștere reciprocă, printr-un set de treizeci și șase de întrebări create în acest scop. Potrivit acestuia, întrebările sunt chiar eficiente, astfel că în mai puțin de oră se poate crea o conexiune mai puternică decât o prietenie de-o viață.

  1. Optează pentru subiecte controversate, în locul unora plictisitoare

Dacă ceilalți pași nu ți-au fost de folos, poți încerca să abordezi subiecte interesante, dar ceva mai controversate. Sună cam riscant, dar nu ai nimic de pierdut.

Conform informațiilor de pe time.com, există unele experimente ale specialiștilor care susțin randamentul acestui gen de conversație. Deci, în loc să vorbești despre chestii banale, gen ce zodie ești, alege unele subiecte mai suculente cum ar fi opinia despre avort sau experiența ultimei despărțiri.

  1. Vrei să-ți încerci norocul?

Site-ul american de dating OkCupid a descoperit care este singura întrebare care te ajută să anticipezi dacă o femei sau un bărbat sunt dornici de sex la prima întâlnire: „Îți place gustul berii?”.

Se pare că, indiferent de gen sau orientare, iubitorii de bere sunt cu 60% mai dornici să facă sex cu o persoană pe care abia au cunoscut-o.
Te-ar mai putea interesa: