8 predicții despre cum va fi lumea până în 2030

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

8 predicții despre cum va fi lumea până în 2030

Într-o lume în care lucrurile se desfășoară cu o rapiditate formidabilă, ne este extrem de greu să ne formăm o opinie despre cum va arăta viitorul. Totuși, potrivit weforum.org, experții de la Global Future Councils au făcut câteva predicții despre cum va fi lumea până în 2030.

Iată ce ne dezvăluie opiniile specialiștilor!

  1. Toate produsele vor deveni servicii! Ce înseamnă asta? Că nicio persoană nu va mai deține nimic: nici mașini, nici case și nici măcar haine. Dar vom fi fericiți. Deci, în 2030, shoppingul va fi doar o amintire îndepărtată. Potrivit prezicătorilor, febra cumpărăturilor va fi înlocuită de febra închirierilor. Ai parte de tot ce ai nevoie, la cerere. Livrările se vor face cu drone.
  2. Poluatorii vor plăti o taxă pentru că emit dioxid de carbon. Va exista un preț global al carbonului, lucru care va transforma combustibilii fosili în istorie.
  3. Dominanța SUA va lua sfârșit. Există numeroase puteri globale. Statele-națiune vor pune la cale o revenire în scenă, consideră Robert Muggah, director de cercetare la Igarapé Institute. În loc de o singură forță, o mână de țări – SUA, Rusia, China, Germania, India și Japonia „șefă” printre acestea, vor arăta tendințe semi-imperiale. Cu toate acestea, în același timp, rolul statului este amenințat de unele tendințe, precum ascensiunea orașelor și răspândirea identităților online.
  4. Domeniul sănătății cunoaște o nouă formă! Se pare că numeroase modificări vor apărea și în domeniul medical. Melanie Walker, medic consultant al Băncii Medicale, consideră că spitalul nu va mai avea același rol. Mai exact, accidentele vor fi mai puține datorită mașinilor super performante și pașilor extrem de importanți care vor fi făcuți în direcția medicinei preventive. Totodată, bisturiul și donatorii de organe nu vor mai avea niciun rol, cele care vor câștiga teren fiind tuburile mici robotizate și organele bio-imprimate.
  5. Vom mânca mult mai puțină carne. Carnea nu va mai fi considerată un aliment de bază, ci, mai degrabă, o delicatesă. Asta consideră Tim Benton, profesor de ecologie a populației la University of Leeds, UK. Alimentele vor suferi și ele o modificare, încercându-se o conciliere între latura sănătoasă a acestora și nocivitatea scăzută privind mediul.
  6. Până în 2030, un miliard de oameni se vor muta din cauza schimbărilor climatice. Ghici unde? Pe Planeta Roșie. Mai mult, odată ce vom ajunge acolo, vom descoperi dovezi ale vieții extraterestre, consideră Ellen Stofan, om de știință la NASA. Totodată, știința ne va ajuta să găsim răspunsuri extrem de importante pentru viața pe Terra, tot știința fiind cea care contribuie la apariția unor aplicații practice pentru tehnologia spațială.
  7. Până în 2030, vom avea o concepție diferită despre refugiați. Astfel, se pare că îi vom întâmpina cu brațele deschise, ajutându-i să se integreze.
  8. Valorile care au construit Occidentul vor fi supuse unui test. Potrivit lui Kenneth Roth, Director Executiv al Human Rights Watch, va exista tentația să începem să uităm de valorile care echilibrează și consolidează societățile noastre democratice, lucru care ne va pune în pericol.

Sursa: www.weforum.org