Poligamia, secretul unei vieti mai lungi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Poligamia, secretul unei vieti mai lungi

Sincer, eu nu sunt adeptul acestei teorii, dar mi se pare foarte interesant cum gasesc unii motive sa insele. Mai nou s-a descoperit ca poligamia, in cazul barbatilor, este secretul unei relatii de durata. Cica daca vrei sa traiesti mai mult, este musai sa ai mai multe relatii. Bine, fie vorba intre noi s-ar putea sa ti se infunde daca una dintre neveste se supara si-ti aplica o corectie:) Ce zici de asta?

In fine, sa vedem ce zic oamenii de stiinta care, la randul lor lamuresc ca nu au facut acest studiu ca sa incurajeze poligamia, ci ca sa descopere dece exista o speranta de viata mai mare in randul unor barbati.

In cadrul studiului, cercetatorii au comparat stilul de viata al barbatilor poligami cu cea a barbatilor monogami.
Iata ce au descoperit.

Concluzia a fost ca longevitatea masculina se afla intr-o stransa corelatie cu cea feminina. Daca supravietuirea femeii este explicatia longevitatii barbatului, atunci atat barbatii monogami cat si cei poligami ar avea cam aceiasi durata de viata. Insa, se pare ca cei poligami, au mai multe sotii, asadar e posibil sa aiba si mai multi copii. Acestia pot deveni parinti chiar si la varste care pentru majoritatea barbatilor monogami este imposibil.

Spre deosebire de femei, barbatii sunt fertili si la varsta a treia, iar posibilitatea de a procrea in continuare face ca acestia sa isi metina forma fizica mai bine decat cei monogami, deoarece sunt in continuare responsabili de hranirea si intretinerea familiei.
Te-ar mai putea interesa: