Plante care îmbunătățesc apetitul sexual

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Plante care îmbunătățesc apetitul sexual

Faceți mișcare, mâncați gulii, beți suc de pepene și totuși aveți probleme cu libidoul? Atunci poți testa și câteva dintre plantele care au capacitatea să crească apetitul sexual.

Descoperă mai jos câteva dintre plantele care îmbunătățesc apetitul sexual, recomandate de mindbodygreen.com.

  1. Maca – este cunoscută sub denumirea științifică de „Lepidium meyenii” și crește în Anzii din Peru. Pulberea de Maca este considerată sigură pentru consum și conține glucoizolanți asemănători cu legumele crucifere precum brocoli. Potrivit unor testimoniale, consumul de maca îmbunătățește apetitul sexual indiferent de gen. Acest beneficiu este susținut și de unele referințe științifice.
  2. Tribulus – este un extract dintr-o plantă numită „tribulus terrestris” (sau colții babei), conținând mai mulți agenți activi. Se spune că această plantă susține producerea de hormoni și funcția de reproducere la niveluri normale, atât la femei, cât și la bărbați. Într-un studiu care a anlizat reacția sexuală la femei, s-a constatat că tribulus a îmbunătățit semnificativ apetitul sexual.
  3. Epimedium – este o plantă care provine în principal din China. Ca afrodiasic, aceasta este cunoscută mai degrabă sub denumirea de Iarba Țapului. Această plantă conține compuși chimici cunoscuți sub numele de flavonoide, fitoestrogeni pe bază de plante care sunt slabi ca soia și sunt un afrodisiac puternic. Pot îmbunătăți sănătatea sexuală și performanța femeilor din cauza producerii de oxid nitric și a fluxului sanguin îmbunătățit ulterior la organele sexuale.
  4. Damiana – cunoscută și sub denumirea de „Turnera diffusa” este o plantă cu creștere redusă, cu flori galbene și frunze parfurmate. Este originară din climatele subtropicale din sudul Texasului, Mexic, America Centrală și de Sud și Caraibe. În cadrul unui studiu desfășurat pe 108 femei cu un apetit sexual scăzut, un preparat care includea damiana a determinat creșterea apetitului sexual mai mult decât în cazul preparatului cu efect placebo.
  5. L-arginina – este un aminoacid care de obicei este disponibil în comerț sub formă de supliment. O combinație interesantă este cea dintre L-arginină și alfa-ketoglutarat. Aceasta este benefică pentru sănătatea intestinală și a creierului. Privind apetitul sexual, potrivit sursei citate, există zeci de studii care susțin acest beneficiu al L-argininei.
  6. Fasole catifelată – sau Mucuna pruriens este una dintre cele mai cunoscute plante care provin din India. Aceasta are diverse întrebuințări, fiind folosită pentru sprijin sexual, infertilitate sau tulburări nervoase. Extractele din semințe și frunze sunt utilizate în diverse preparate care sunt utilizate pentru a îmbunătăți apetitul sexual. Totodată, există dovezi care susțin că fasolea catifelată îmbunătățește motilitatea spermatozoizilor, crescând gradul de fertilitate.
Te-ar mai putea interesa: