Orgasmul: lucruri interesante și curiozități

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Orgasmul: lucruri interesante și curiozități

Orgasmul este o sursă de plăcere supremă pentru orice persoană. Pe lângă acest beneficiu fizic, acesta are numeroare efecte pozitive asupra sănătății, dar și specificități în funcție de sex.

Uite câteva lucruri interesante despre orgasm!

  • Durata orgasmului diferă în funcție de sex. Pentru femei, un orgasm durează în medie 6-10 secunde, însă, dacă sunteți ceva mai norocoase, acesta poate dura și 20 de secunde. Printre bărbați durata unui orgasm nu este ceva mai mică, media fiind de 4-5 secunde.
  • În medie, un bărbat atinge orgasmul în 3-4 minute, în timp ce femeile au nevoie de circa 10-20 minute.
  • Orgasmele multiple sunt reale. De fapt, se crede că femeile sunt capabile să aibă mai multe orgasme la rând. Bărbații pot experimenta de asemenea acest lucru, însă orgasmele multiple sunt mult mai des întâlnite la femei.
  • Consumul de alcool, fumatul sau utilizarea unor substanțe pot afecta calitatea orgasmului. În timp ce orgasmul este o plăcere de neegalat, între 24-37% dintre femeile care practică unul dintre obiceiurile menționate, își pierd abilitatea de a atinge climaxul și nu mai experimentează orgasmul pentru întreaga viață. Și la bărbați lucrurile stau cam la fel, doar că frecvența e mult mai mică.
  • Orgasmul are beneficii asupra sănătății fizice, dar și psihice. Cercetările desfășurate în această direcție au arătat că persoanele care ating adesea orgasmul au mai puține dureri de cap sau chiar deloc. Chiar dacă orgasmul este atins prin masturbare, acesta ameliorează durerile menstruale și ajută la eliminarea stresului. Se crede că aceste beneficii se datorează eliberării de oxitocină și dopamină post-orgasm.
  • Se întâmplă destul de rar, însă există persoane care strănută atunci când au orgasm. De asemenea, există o altă variantă a acestei afecțiuni când oamenii strănută de fiecare dată când se excită.
  • Orgasmul nu este specific oamenilor, acesta este întâlnit și la animale. Cercetătorii nu pot confirma dacă experiența psihologică trăită este asemănătoare cu cea a oamenilor. Totuși, experiența fizică, cel puțin la primate, pare similară cu cea a oamenilor.
  • Orgasmul este și mai plăcut, pe măsură ce înaintăm în vârstă. De obicei tindem să asociem orgasmul cu vârsta, condiția fizică, etc. Astfel, este general crezut faptul că o persoană de 20 de ani experimentează un orgasm mai plăcut decât una de 40. Studiile tind să ne contrazică. Potrivit acestora, lucrurile stau exact invers. De asemenea, un rol important îl au și partenerii, cât de jucăuși sunt aceștia, cât de mult experimentează și cât de bine ajung să se cunoască.
Te-ar mai putea interesa: