5 orașe colorate, pe care trebuie să le vizitezi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

5 orașe colorate, pe care trebuie să le vizitezi

Dacă vrei să scapi de monotonia și melancolia asociate toameni, îți recomandăm o mini-vacanță într-un dintre acele destinații viu-colorate. Astfel, dacă îți plac locurile a căror arhitectură emană pur și simplu veselie, voioșie și parcă stau să-ți zâmbească, e musai să vizitezi aceste 5 orașe colorate!

5 orașe colorate care merită vizitate

  1. Burano, Italia

Este o insulă care face parte din Laguna Veneției, fiind una dintre cele mai cunoascute și frumoase din această zonă. Casele cunt ca niște bijuterii colorate în diverse culori, care parcă, pur și simplu, iluminează locul. Potrivit legendelor locului, pescarii locali au fost primii care au început să-și picteze casele în culori intense – portocaliu, roșu, galben sau violet – pentru a le putea vedea în timp ce pescuiau în ceață, ghidându-se după acestea pentru a se întoarce acasă. Acum, acest obicei s-a transformat în lege, astfel că dacă locuiești în Burano și vrei să-ți vopsești casa, trebuie să ceri permisiunea autorităților, care îți vor atribui o culoare pentru casă.

Burano, Italia

  1. Bo-Kaap, Cape Town, Africa de Sud

Bo-Kaap este un cartier din Cape Town care, în trecut, era cunoscut sub denumirea de Malay (numit de la sclavii luați din Arhipelagul Malaeziei). Clădirile luminoase din acest cartier se numără printre structurile tradiționale din Cape Town. Moscheele și casele din Bo-Kaap, un cartier istoric musulman, sunt un curcubeu ale cărui culori predominante sunt albastru, fuchsia, galbenul soarelui sau verdele neon.

Bo-Kaap, Cape Town
Te-ar mai putea interesa: